Detalj sa prvog meča Boston Rivera i Zamore (©AFP)
Detalj sa prvog meča Boston Rivera i Zamore (©AFP)

Debitant na kontru čeka "večitog gubitnika" kvalifikacija za Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 23:10

Boston River sa prednošću od 3:1 iz prvog meča ide na noge Zamori (petak, 01)

Debitant u kvalifikacijama za Kopa Libertadores, urugvajski Boston River, blizu je plasmana u 2. kolo. U revanš meču u Venecueli protiv Zamore, koji je na programu u noći između četvrtka i petka od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu, braniće prednost od 3:1 iz prve utakmice.

Boston River se za istorijsku šansu da se nađe među najboljim južnoameričkim fudbalskim klubovima izborio prošle sezone kroz domaće prvenstvo. Aperturu je završio na četvrtoj, a Klausuru na sedmoj poziciji, te je na zbirnoj tabeli bio četvrti. Nasional i Liverpul iz Montevidea su se kvalifikovali direktno u grupnu fazu Kopa Libertadores, Maldonado u 2. kolo kvalifikacija, a crveno-zeleni u prvo, ostavivši za tri poena Penjarol u Kopa Sudamerikani.

Izabrane vesti

Zamora je s druge strane igrala plej-of za titulu, ali je u njemu bila četvrta, pa je morala da se zadovolji kvalifikacijama. Nikada nije uspela da ih preživi, od 20 mečeva poražena je na 19.

01.00: (2,30) Zamora (3,15) Boston River (3,00) - prvi meč 1:3

U prvom meču Boston River je poveo sa 3:0, golovima Koste, Akunje i Gomeza, pre nego što je Magaljan u 75. ublažio poraz i dao kakvu-takvu nadu Venecuelancima pred revanš.

Idemo u Venecuelu sa dva gola prednosti, što nam dopušta da ne razmišljamo toliko o rezultatu. Nismo mi ti koji moraju da jure ka golu. Imamo dobar tranzicioni tim, nekoliko izuzetno brzih igrača, tako da možemo da pristupimo utakmici strpljivo i da čekamo da vidimo kako će Zamora da nas napadne“, kazao je trener Boston Rivera Danijel Farijas.

Od prošlog susreta ovih timova, pre nedelju dana, obe ekipe su odigrale po jednu prvenstvenu utakmicu. Neuspešno. Zamora je izgubila sa 3:0 na gostovanju Karabobu, dok je Boston River glatko izgubio pred svojim navijačima od Sera.

Pobednik ovog dvomeča u 2. kolu će igrati protiv argentinskog Urakana, koji je u 1. kolu slobodan. Da bi se došlo do grupne faze, potrebno je preskočiti tri prepreke...

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES – 1. KOLO

Sreda

Nasional – Sport Uankajo 3:1 (0:1) – ukupno 4:3

/Okampos 62, Martinez 69, Gleitas 90+8 – Miljan 39/

Četvrtak

El Nasional – Nasional Potosi 3:1 (2:0) – ukupno 9:2

/Mikolta 18, Hulio 45, Palasios 9+1 – Kristaldo 55/

Petak

01.00: (2,30) Zamora (3,15) Boston River (3,00) - prvi meč 1:3

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresBoston RiverZamora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara