Aleksis Salemakers (@Bolognafc1909)
Aleksis Salemakers (@Bolognafc1909)

Debelgizacija Milana: Otišlo krilo koje slabo daje, a slabo i namešta golove

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 16:46

Aleksis Salemakers na pozajmici u Bolonji

Prethodne sezone dominirali su Francuzi u igračkom kadru Milana, ali i Belgija je imala svoju koloniju. Međutim, ispostavilo se da su svi Belgijanci na San Siru bili epizotisti, te je ovo leto na neki način proteklo u debelgizaciji italijanskog velikana.

Aster Vranks nije otkupljen sa pozajmice i vraćen je Volfsburgu, Šarle de Ketelare od kojeg se mnogo očekivalo je nakon razočaravajuće sezone spas potražio na pozajmici u Atalanti, a tokom dana Milan se bar na sezonu rešio Aleksisa Salemakersa. Krilni fudbaler je otišao na plaćenu pozajmicu u Bolonju (500.000 evra) koja će ukoliko poželi, na kraju sezone moći da ga otkupi po ceni od 9.000.000 evra. Ako uspe da proda Divoka Origija, što je svakako u planu, Milan će se ratosiljati celokupnog belgijskog življa iz svojih redova.

Izabrane vesti

Koliko je ovećavao kada je januara 2020. godine stigao iz Anderlehta (prvo na pozajmicu od 3.250.000, a zatim otkupljen za 7.650.000 evra) Salemakers je premalo pokazao u Gradu mode. Da, bilo je utakmica kada je demonstirao neke neverovatne driblinge i tehničku potkovanost... Ispostavilo je širok spektar atraktivnih poteza sa loptom koji se krio u njegovom arsenalu, ostao neprimenjiv u igri. Zato se krili fudbaler i nije baš nadavao golova u dresu Milana. Neko će reći, krilima postizanje golova ionako nije primarni zadatak, ali Salemakers ih je slabo i nameštao. Statistika kaže da je odigrao 140 mečeva za Milan i da je zabeležio samo 10 golova i 14 asistencija. Neki defanzivci imaju daleko moćnije brojke.

Mogla bi Salemakersu da prija pozajmica u Bolonju i saradnja sa jednim od perspektivnijih stručnjaka Serije A, Tijagom Motom. Na Renato Dalari su očekivanja i pritisak svakako manji od onih koji vladaju na San Siru.

Što se Rosonera tiče, oni su sjajno apgrejdovali poziciju desenog krila. Ispratili su Žuniora Mesijasa u Đenovu, Salemakersa u Bolonju i rešili se igrača koji su u minuloj takmičarskoj godini pokazali da nisu kalibar za Ligu šampiona. Umesto njih, sada na desnom krilu imaju Kristijana Pulišića koji je već počeo da se isplaćuje, te Samjuela Čukvuezea čije se bravure tek očekuju. A to nije sve, jer je iz Lacija kao slobodan igrač početkom jula stigao 18-godišnji Luka Romero, supertalentovani Argentinac koji bi mogao da bude Milanov zalog za budućnost.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Bolonjaac milanAleks Salemakers

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara