Debakl karijere Marka Nikolića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 16:27

Lokomotiva poražena 0:5

Činjenica da su sa samo tri boda završili takmičenje u Ligi šampiona nije značajno pokvarila sliku o učešću Moskovljana u eliti. Mediji i uprava kluba čak su bili veoma zadovoljni onim što je Marko Nikolić postigao, ali posle današnje "petarde" u Krasnodaru veliko je pitanje u kom će dalje pravcu ići odnos sa srpskim stručnjakom. Pogotovo što mu je mnogo trebalo da ubedi Ruse kako jeste kalibar za veliki klub poput Lokomotive. Nikolićev sastav pružio je katastrofalnu partiju danas. Kombinacija nespornog umora, povreda i početničkih grešaka dovela je do debakla koji će još dugo da peče - 0:5.

Ovo je bez dileme najteži poraz u karijeri nekadašnjeg stratega Partizana. U Lokomotivi je po drugi put primio pet, samo što je u prvom slučaju bilo je 1:5 u derbiju Moskve (protiv Dinama); u Mađarskoj je imao 1:4 u sudaru sa Ferencvarošom i 0:4 sa Partizanom; dok je vodio crno-bele 0:4 sa Bešiktašom i isti rezultat protiv Novog Pazara dok je vodio Rad.

Izabrane vesti

Lokomotiva ostaje u sredini tabele. Od drugog mesta koje vodi u Ligu šampiona deli je sedam bodova, još ništa nije izgubljeno, međutim neće biti lako Nikoliću da vrati tim na pravi kolosek posle ovakvog poraza. A pogotovo mu neće biti lako da se nosi sa medijima.

Već posle prvih desetak minuta bilo je jasno da su Lokosi totalno van ritma. Posle užasne greške Gžegorža Krihovjaka u 5. minutu Šveđanin Viktor Kleson lako je smestio loptu u mrežu za 1:0. Nije mnogo prošlo, nova greška, samo sada na sredini terena. Sevnula je brza kontra i to je 2:0. Taj pogodak delo je Markusa Berga, koji će do kraja meča još dva puta pogađati mrežu Lokomotive i izrasti u apsolutnog junaka utakmice.

U strelce se u finišu upisao i rezervista Magomed Sulejmanov.

Nije alibi posle ovakve katastrofe, ali ipak valja notirati da su gosti danas igrali bez nekolicine povređenih igrača. Lista je poduža i na njoj su Kulikov, Lisakovič, Mukin, Ze Luis, Barinov, Lisov i ponajbolji napadač Fjodor Smolov.

Jedan od ključnih detalja utakmice bio je i promašeni penal Mirančuka u sudijskoj nadoknadi prvog dela na 2:0 za domaće...

RUSIJA 1 – 18. KOLO

Petak

Himki - Arsenal Tula 1:0 (1:0)

/Kukarčuk12/

Subota

Rotor – Ufa 1:0 (0:0)

/Mulin 78/

Soči – Spartak Moskva 1:0 (0:0)

/Noboa 57/

Zenit - Dinamo 3:1 (2:0)

/Dzjuba 14, 34pen, Azmun 84 - Komličenko 56pen/

Nedelja

Tambov - Rubin 0:1 (0:1)

/Samošnjikov 20/

Krasnodar - Lokomotiva Moskva 5:0 (2:0)

/Kleson 5, Berg 11, 75, 85, Sulejmanov 80/

17.00: (2,40) Ahmat (3,10) Rostov (3,20)

17.00: (1,35) CSKA M. (4,90) Ural (9,50)



tagovi

Marko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara