Ismael Kone (Reuters)
Ismael Kone (Reuters)

De Zerbijeva era u Marselju počinje sa Kanađaninom od 17.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 20:58

Perspektivni Ismael Kone prvo pojačanje italijanskog stratega na Velodromu

Kao grom iz vedra neba je odjeknula vest na Azurnoj obali da je Roberto de Zerbi novi trener Olimpika iz Marselja. Bila je to veoma čudna odluka perspektivnog trenera s obzirom da je pre nekoliko meseci bio glavni kandidat za šefa stručnog štaba Liverpula i Bajerna. Pritom, dolazi u sredinu u kojoj je dobro poznato kako prolaze treneri. Naglavačke i uz kuknjavu.

Minule sezone je nekadašnji šampion Evrope promenio čak četvoricu stratega. Završio je tek na osmom mestu Lige 1 i odigrao ispod svakih očekivanja. Trend konstantnih promena na klupi bi mogao da promeni italijanski stručnjak, koji je od Brajtona napravio evropski klub. Poučen gorenavedenim primerima kolega, De Zerbi kreće u neophodni remont sa ciljem da Marselj vrati tamo gde je nekada pripadao ili barem gde navijači misle da još pripada.

Izabrane vesti

Prvo pojačanje bivšeg trenera ukrajinskog Šahtjora biće mladi kanadski reprezentativac Ismael Kone iz Votforda. Za usluge 22- godišnjeg igrača su bili zainteresovani Roma i Vest Hem, ali je francuski klub najviše zagrizao i ponudio 17.000.000 evra. Čeka se samo da igrač afričkih korena završi učešće na ovogodišnjem izdanju Kopa Amerike i zvanično stavi paraf na ponudu sa juga Francuske.

Prošle sezone Kone je bio glavni Votfordov igrač sredine terena u Čempionšipu. Odigrao je 46 utakmica u svim takmičenjima postigavši četiri gola uz tri upisane asistencije. Ipak, i pored osećaja za gol i kreativnosti koju poseduje u poslednjoj trećini terena, primarni adut igrača rođenog u Obali Slonovače, nalazi se u "kvarenju" igre protivnika. Mogli smo i da se uverimo u moć njegove anticipacije tokom prve utakmice grupne faze Kopa Amerike. Sjajno je zatvorio vezni red svetskog šampiona Argentine u prvom poluvremenu i pokazao da se radi o kvalitetnom igraču. Na preostale dve utakmice nije se proslavio. Izašao je protiv Perua na poluvremenu, dok je odlučujuću utakmicu protiv Čilea presedeo na klupi.

De Zerbi je poznat kao neko ko daje šansu mladim igračima i afirmiše ih na najbolji mogući način. Marselj nije klub koji će da trpi rezultate zbog stasavanja mladih igrača, ali je italijanski trener tu kako bi doneo nešto svoje. Ismael Kone je njegov stil.


tagovi

Ismael KoneLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara