Danijele De Rosi i Masimilijano Alegri (©Reuters)
Danijele De Rosi i Masimilijano Alegri (©Reuters)

De Rosi tražio savet od Alegrija za pitanje na koje niko nema odgovor

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 19:34

Trener Rome se posavetovao kod iskusnijeg stratega pred revanš polufinala Lige Evrope sa Leverkuzenom

Drži Roma u rukama petu poziciju u Seriji A, poslednju koja vodi u grupnu fazu Lige šampiona, ali posle remija sa Juventusom ona joj je ugrožena jer bi Atalanta mogla da je preskoči ukoliko dobije zaostalu utakmicu.

Srećom po njega, rimski klub ima priliku i da osvajanjem Lige Evrope obezbedi učešće u elitnom evropskom takmičenju, međutim, tamo ga čeka još teži posao. Potrebno mu je pravo malo čudo. Pobeda od minimum dva gola razlike protiv Leverkuzena (prvi meč izgubila 0:2), tima koji ne zna za poraz čitave sezone.

Izabrane vesti

Svestan kakav ga zadatak čeka u Bajeru, trener Rome Danijele De Rosi iskoristio je priliku da se posle jučerašnje utakmice sa Juventusom posavetuje sa starijim i iskusnijim kolegom Masimilijanom Alegrijem.

"Pitao sam Alegrija za savet i rekao mi je da je u redu ukoliko postignemo gol i u 60. minutu. Ne moramo da odemo tamo i napadamo od prvog minuta. Kada imaju prostor vrlo je teško igrati protiv njih. Moramo da budemo energični, ali i inteligentni", napomenuo je De Rosi.

Podseća mladi stručnjak da je njegov tim i tokom prvog meča uspevao da se nosi sa novim šampionom Nemačke.

"Moramo da verujemo kao da je to lako ostvarivo, prisećajući se prvih 28 minuta prve utakmice. Pre nego što smo primili gol imali smo dobre šanse, bili smo agresivni i dobro držali loptu što smo činili i kasnije, jer mislim da smo imali 68 odsto vremena loptu u posedu. Ne moramo da žurimo, jer ne zaostajemo pet golova, potrebna su nam samo dva", zaključio je De Rosi.


tagovi

Danijele De RosiMasimilijano AlegriRomaJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara