De Rosi ima prvi samostalni posao, peti šampion sveta u Seriji B

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.22. | 00:32

Čak 14 igrača što su 2006. u Nemačkoj postali planetarni prvaci radili su ili rade kao treneri...

U trenerske vode uplovio je pre godinu i po dana kada je imenovan za jednog od saradnika Roberta Mančinija u reprezentaciji Italije. Nije njegov doprinos bio bogzna kakav, ali uzeo je medalju sa Azurima na Euru. Piše mu se - prvak Evrope! A sada je kucnuo čas za prvi samostalan posao. Legendarni kapiten Rome i šampion sveta sa Italijom 2006. godine - Danijele De Rosi (39), novi je trener SPAL-a.

Tim iz Ferare poražen je na poslednja dva susreta - nije uspeo ni gol da postigne - od starta sezone ima samo dve pobede i skliznuo je na 14. poziciju u Seriji B, sa samo bodom više od prve ekipe u crvenoj zoni. U takvoj situaciji američki gazda Džo Takopina nije imao više strpljenja za Roberta Venturata i pre dva dana uručio mu je otkaz.

Izabrane vesti

Kako javlja uvek pouzdani Đanluka Di Marcio - a SPAL na svom zvaničnom Tviter profilu nezvanično potvrđuje objavljivanjem sličice koja asocira na De Rosijevu tetovažu sa desnog lista - Takopina je ugovorio sve detalje sa novim šefom struke, te je preostala samo zvanična promocija

Na kraju jučerašnjeg treninga, koji je vodio trener mladog tima, igračima je saopšteno da će još tokom ove nedelje De Rosi stupiti na posao.

Danijele De Rosi trebalo bi da debituje protiv Citadele u subotu. Ta ekipa do sada je sakupila isti broj bodova kao SPAL - devet.

Dolazak čuvenog asa u Feraru znači da se povećava kolonija svetskih šampiona iz Nemačke u drugom rangu italijanskog fudbala. Podsetimo, na klupi Beneventa je Fabio Kanavaro, Frozinone vodi Fabio Groso, dok u Ređini šefuje Filipo Inzagi.

Kapiten Parme je Điđi Bufon!

Pa kad na to dodamo i prvaka sveta sa Španijom 2010, Seska Fabregasa, koji igra za Komo... Zaista lepo društvance.

U Seriji B kao treneri rade još neka poznata imena iz slavnih vremena italijanskog Kalča kao što su Kristijano Lukareli, Fabio Pekija, Eugenio Korini, Fabio Liverani...

Početak samostalne trenerske karijere Danijelea De Rosija vraća nas na onu priču da verovatno nikada ni iz jedne generacije nije izašlo toliko trenera kao iz te Marčela Lipija, koja je u Nemačkoj postala šampion sveta.

Pored pomenutih Kanavara, Grosa, Filipa Inzagija, pa sada aktuelnog De Rosija, za trenerski poziv odlučili su se i Đenaro Gatuzo, Andrea Barzalji, Alberto Đilardino, Alesandro Nesta, Marko Amelija, Mauro Kamoranezi, Simone Barone, Đanluka Zambrota, Andrea Pirlo i Masimo Odo.

Uticaj velikog učitelja Lipija?

Sigurno da ima i do toga...


tagovi

Danijele De Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara