Evroliga - četiri opcije za nastavak sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.20. | 17:30

Ed Skot o potrebi za dve arene i vremenu koje je neophodno da se sve privede kraju

Jedna stvar je jasna - Evroliga želi da se sezona završi. Po svaku cenu.

Uprkos svim nedaćama sa virusom korona, uprkos kalendaru. I sada u ovoj organizaciji gledaju koji su načini da se to odradi. Jedan od glavnih ljudi Evrolige, Ed Skot, pričao je za španski El Pais o mogućnostima, a naveo je četiri opcije.
"Prva opcija je da se takmičenje nastavi i da svaki tim igra utakmice u svojoj areni po istom rasporedu, ako budemo imali vremena to da odradimo.

Izabrane vesti

Druga opcija je da igramo sve predstojeće utakmice, ali da se one malo "stisnu" i da ima više kola sa po dve utakmice u sedmici.

Treća opcija je, ako zdravstveni razlozi budu takvi da ne može da se igra u različitim dvoranama, da se svi timovi spoje u jednu ili dve arene.

Poslednja opcija je da se format modifikuje i da se takmičenje završi brže", ističe Skot.

Ideja Evrolige je da postoje dve sedmice "priprema", pre nego što nastavi sa utakmicama. A tu su i dve nedelje izolacije.
"Igrači, treneri i stručni štabovi će morati da se jave u tri dana, imali bi dve sedmice samoizolacije i dve nedelje priprema kako bi bili u formi za nastavak sezone. Za to bi nam bio potreban jedan mesec, kao i NBA tokom lokauta 2011/2012", rekao je Skot, pa nastavio:
"Ne smatramo da je jedna arena dobra da bude domaćin formata poput Evropskog prvenstva ili Svetskog prvenstva. Ako budemo želeli da igramo sve utakmice do kraja biće nam potrebne dve arene. U Evropi postoji dovoljan broj gradova sa prvoklasnim arenama i hotelima. Nijedan grad nije "finalista" za sada", nastavio je Skot.

El Pais je pomenuo gradove kao što su Istanbul, Moskva i Atina kao moguće gradove domaćine Evrolige.
"Negativni deo igranja u samo jednom gradu je povećanje troškova domaćina, ali bismo mogli mnogo lakše da pratimo zdravlje učesnika i drugih ljudi. Bilo bi nam potrebno pet sedmica da kompletiramo takmičenje", rekao je Skot.

Evroliga bi mogla da se nastavi krajem maja i da se završi u prve dve sedmice jula.

Evrobasket (76 utakmica) i Svetsko prvenstvo (92 utakmice) se obično igraju u tri sedmice.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara