Mateus Nunjes (©Manchester City)
Mateus Nunjes (©Manchester City)

De Brujneov dubler i najskuplja prodaja Vulvsa: Mateus Nunjes u Sitiju za 62.000.000

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.09.23. | 11:52

Četvrto pojačanje Sitija

Najavljivano već nedeljama sada i zvanično: Mateus Nunjes je četvrto, verovatno i poslednje pojačanje Mančester Sitija ovog leta. Ujedno i rekordna prodaja Vulverhemptona koji će od transfera 25-godišnjeg asa dobiti 62.000.000 evra, a ujedno će zadržati i 10 odsto od profita od narednog transfera.

To verovatno neće biti ozbiljan novac, ali zato će Vulvsi dobiti i mladog engleskog reprezentativca Tomija Dojla na pozajmicu sa pravom otkupa za skromnih 5.000.000 evra. S tim da će Građani tu zadržati 50 odsto od buduće prodaje.

Izabrane vesti

Mnogo važnije za Građane je to što su ovim poslom zakrpili ruku nastalu zbog povrede Kevina de Brujnea, koga će zadnja loža odvojiti od terena na period i do četiri meseca.

Zbog toga je Siti razmatrao i Vest Hemovog Lukasa Paketu, ali je od njega odustao iz vanfudbalskih razloga. Onda je pogled usmerio ka Nunjesu, koga su Vulvsi prošlog leta doveli iz lisabonskog Sportinga za 45.000.000 evra, a on im je vratio time što ih je zadržao u Premijer ligi.

Sada mnogo veći izazov, odbrana titule u Premijer ligi i Ligi šampiona. Dobiće šansu da pokaže šta zna bar dok se De Brujne ne vrati.

Podsetimo, Siti je ovog leta doveo i Joška Gvardiola, Žeremija Dokua i Matea Kovačića.



tagovi

Mateus NunjesLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara