Kevin de Brujne (©Reuters)
Kevin de Brujne (©Reuters)

De Brujne: Sin me stalno pita – dokle ćeš biti u Sitiju? Otvoren sam za Arabiju i neverovatan novac

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.06.24. | 14:29

“Imam još godinu dana ugovora, moja žena je za egzotičnu avanturu”, kaže Belgijanac

Sastavio je punu deceniju Kevin de Brujne u Mančester Sitiju, otkako je stigao na Etihad u transferu vrednom 76.000.000 evra osvojio je 18 trofeja. Dva puta je proglašen i za najboljeg igrača u Premijer ligi, takođe i mančesterskog kluba, ima staža na Ostrvu i u dresu Čelsija. Zašao je u godine, ugovor sa Građanima mu ističe u leto 2025. i polako razmišlja i o drugim opcijama. Konkretno o Saudijskoj Arabiji.

Najblaže rečeno nije jednostavno sve vreme biti na vrhunskom nivou i iznova i iznova pronalaziti motivaciju. Vremenom dođe do zasićenja, naročito kada ste za deset godina šest puta šampioni države, dokopate se i Lige šampiona i pokupite brojna individualna priznanja. Belgijancu su počeli da se otvaraju novi vidici, njegovoj porodici pomalo je dojadio život u tmurnoj Engleskoj, a i sam priznaje da nije gadljiv na arapski novac. Bliski istok mogao bi da bude naredne destinacija.

Izabrane vesti

Kroz mesec dana ulazi u poslednju godinu ugovora i sa porodicom uveliko priča gde bi mogao da nastavi karijeru i koja odluka bi bila najbolja za sve.

“Za Mišel je egzotična avantura u redu. To su takođe razgovori koje vodimo kao porodica”, priznao je Kevin de Brujne u razgovoru za belgijski HLN da razmišlja o odlasku u Saudijsku Arabiju:

“Imam još godinu dana ugovora, pa moram da razmišljam šta bi sve moglo da se desi. Moj najstariji sin sada ima osam godina i ne zna ni za šta osim Engleske. Pita me dokle ću da igram za Siti… Kada dođe trenutak, moraćemo da se nosimo sa time na određeni način”.

Ponuda sa Bliskog istoka će zasigurno biti. Kao i onih iz MLS-a. I sve će ih Kevin de Brujne razmotriti. Ne beži od mogućeg odlaska iz Evrope. Pitanje je samo da li će čekati istek ugovora sa Mančester Sitijem ili bi do selidbe moglo da dođe već ovoga leta.

U mojim godinama moraš da budeš otvoren za sve. Govorimo o neverovatnim količinama novca na mestu gde potencijalno može biti kraj moje karijere. Ponekad morate o tome da razmišljate”.

Kristalno je jasno belgijskom virtuozu u kolikoj meri može da naplati talenat i sve što je uradio, ukoliko se opredeli da krene put Saudijske Arabije. Abnormalne svote novca se vrte. Samo što se pokazalo da život u Persijskom zalivu nije za sve. Džordan Henderson se brzo pokupio i krenuo nazad za Evropu, uskoro bi mogli i Gabri Vejga, Ajmerik Laport

Ipak, veruje da vredi žrtvovati godinu ili dve života u sredini u kojoj vladaju nešto drugačija pravila života, gde je potpuno drugačija kultura u odnosu na evropsku.

“Ako tamo igram dve godine, moći ću da zaradim neverovatnu sumu novca. Pre toga sam morao da igram fudbal 15 godina i možda za sve to vreme neću dostići taj iznos”, podvukao je Kevin de Brujne.




tagovi

Letnji prelazni rok 2024Mančester SitiKevin de Brujne

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara