Darko Lazović (©Reuters)
Darko Lazović (©Reuters)

Darko Lazović u ozbiljnim pregovorima sa Olimpikom iz Marselja

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 10:46

Reprezentativac Srbije mogao bi ovog leta da promeni klub

Da li će posle sedam godina Darko Lazović napustiti Italiju? Po saznanjima francuskih medija moglo bi to uskoro da se dogodi, pošto je reprezentativac Srbije u odmaklim pregovorima sa Olimpikom iz Marselja.

Ugovor sa Veronom, u koju je stigao pre tri godine iz Đenove, važi mu do jula 2024, pa ne bi bilo iznenađenje da ga klub iz grada Romea i Julije pusti i zaradi koji milion evra na njegovom obeštećenju. Jasno je da zahtevi ne mogu biti veliki jer igrač ulazi u poslednju godinu ugovora, kao i zbog ne baš blistave finansijske situacije u Marselju, ali s obzirom na to da je Lazović stigao kao slobodan igrač, svakako će Verona profitirati ukoliko odluči da ga pusti.

Izabrane vesti

Bitan faktor u ovom poslu je novi trener viceprvaka Francuske, Igor Tudor, koji je prošle sezone vodio upravo ekipu Verone. Imao je veliko poverenje u Lazovića, a Srbin mu se odužio dobrim partijama. Po svemu sudeći i preporučio za nastavak saradnje u novoj sredini.

U 35 nastupa 31-godišnji Čačanin sakupio je sedam asistencija i dva gola. Većinu mečeva igrao je svih 90 minuta ili bio menjan u finišu.

Lazović je u Italiju stigao iz Crvene zvezde leta 2015. kao slobodan igrač, a prethodno je igrao za Borac iz Čačka. U Đenovi se zadržao četiri sezone, nakon čega je prešao u Veronu. I za jedne i za druge sakupio je preko 100 nastupa. U Italiji je stekao veliko iskustvo, ali i igrao pod manjim pritiskom nego svojevremeno u Crvenoj zvezdi. Beogradsko iskustvo biće mu od velikog značaja u slučaju da pređe u Olimpik, imajući u vidu temperament navijača na jugu Francuske i očekivanja u još jednom bivšem prvaku Evrope.

Marselj će se ove sezone takmičiti u grupnoj fazi Lige šampiona, što bi trebalo da bude dodatan izazov krilnom fudbaleru da prihvati poziv.

Povratak u elitu evropskog fudbala je i povod za jačanje igračkog kadra na Velodromu. Već su stigli golman Pau Lopez iz Rome (12.000.000), centralni vezni Mateo Genduzi iz Arsenala (11.000.000), napadač Luis Suarez iz Granade (10.000.000), štoper Isak Ture iz Avra (5.500.000), a desno krilo Čengiz Under je otkupljen od Rome (8.400.000), kao i napadač Arkadijuš Milik od Napolija (8.000.000), dok je pitanje sata kada će biti ozvaničen dolazak Lansovog desnog krila Žonatana Klausa (11.000.000).


tagovi

Darko LazovićOlimpik MarseljLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara