Darko Jevtić: Zbog Birmingema nisam došao u Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 12:03

Iskusni igrač 2019. godine bio na pragu da iz Leha pređe među crveno-bele

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Lazarevca)

Među brojnim pojačanjima koja su ovog leta stigla u Jedinstvo iz Uba, našlo se i ime iskusnog ofanzivnog veziste Darka Jevtića. Fudbaler koji je karijeru gradio u Švajcarskoj, za čije je reprezentativne selekcije igrao, najavljen je kao veliko osveženje za debitanta u Mozzart Bet Superligi Srbije. Posle zemlje satova i sira, Jevtić je krstario fudbaslkom Evropom, da bi ga ovog leta put doveo u srce Tamnave.

Izabrane vesti

Kada je reč o novajliji u crveno-belom dresu, postoji priča da je u jednom trenutku bio blizu mogućnosti da postane član Crvene zvezde. Pa ipak, to "blizu" ostalo je - daleko.

"Nije mi se ostvario dečački san. Od malih nogu navijam za Crvenu zvezdi, bez obzira na činjenicu da sam odrastao u Švajcarskoj", kaže Jevtić na početku razgovora za Mozzart Sport.

Šta je sprečilo dolazak na Marakanu?

"Bilo je to 2019. godine, crveno-beli su igrali evropsku utakmicu u Švajcarskoj i tada se pokrenula priča oko mog dolaska u Beograd. U to vreme bio sam član Leha i slobodno mogu da kažem da sam bio u odličnoj formi. Klub je ostvarivao dobre rezultate i sve to me negde izbacilo na površinu".

Od selidbe u srpsku prestonicu na kraju nije bilo ništa...

"Gledano sa ove razdaljine, splet okolnosti je doveo do toga da ne ponesem dres omiljenog mi kluba. Prvo, ne znam koliko je rukovodstvo Leha bilo spremno za realizaciju tog transfera, ali mnogo više je na to što nisam došao u Zvezdu kumovala vest da je navodno Birmingem bio spreman da izdvoji čak 2.500.000 miliona evra za moj prelazak u Englesku. Od tog trentka završila se svaka priča oko Crvene zvezde".

Nije provereni fudbaler skrenuo ni sa aktuelne teme, konkretno priče o klubu čiji je sada član.

"Rado sam prihvatio ponudu da dođem u Jedinstvo. Uverio sam se na prvom koraku da je klub sjajno organizovan. Tim je spoj mladosti i iskustva, hemija je na najvišem nivou, ali ono što nedostaje jesu rezultati. Mislim da smo ih radom i zalaganjem zaslužili, a opet, ubeđen sam, a sa time će složiti i moji saigrači, da će sve vrlo brzo doći na svoje mesto. Ova ekipa Jedinstva zaslužuje daleko više".

Reč-dve o predstojećem duelu sa Spartakom?

"Smataram da je pravi trenutak da ostvarimo prvi trijumf u sezoni. Ovim ne želim da potcenim Subotičane, ali moram da verujem u naš timski duh. Nema potrebe da ističem koliko bi nam eventualni uspeh značio pred naredna iskušenja", jasan je Darko Jevtić.

PIŠE: MIloje Radičević 

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

Subota

OFK Beograd - IMT 4:3 (2:1)

/Mituljikić 37, Vukičević 45+3, Vlajter 58, 69 - Do Kouto 16, Krstić 73, Kur 76p/

Čukarički – TSC 1:2 (1:1)

/Cvetković 37 – Ćirković 5, Đakovac 56/

Novi Pazar -Radnički Kragujevac 2:0(1:0)

/Đuranović 29, Bačkulja 90+7/

Vojvodina - Radnički Niš 3:3 (0:0)

/Bamidele 52, Veličković 87, Crnomarković 90 - Stjuart 57, Ilić 61pen, Jamkam 90+5/

Nedelja

15.00: (1,85) Tekstilac (3,50) Napredak (4,40)

17.00: (3,30) Mladost Lučani (3,40) Partizan (2,20)

19.00: (3,05) Jedinstvo Ub (3,35) Spartak Subotica (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Darko Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara