Andreas Skov Olsen i Anders Drejer (©AFP)
Andreas Skov Olsen i Anders Drejer (©AFP)

Danski obračun u belgijskom Toperu

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 12:12

Skov Olsen i Drejer jedan protiv drugog u velikom derbiju između Klub Briža i Anderlehta

Pošto je Igor Tijago stigao da dobije dva žuta kartona u derbiju Briža prošlog vikenda, brazilski napadač je suspendovan i stoga neće predstavljati pretnju po odbranu Anderlehta na stadionu Jan Brejdel u nedelju (13.30). Sa 16 golova i dve asistencije, trebalo je da bude najbolje ofanzivno oružje plavo-crnih protiv Anderlehta u derbiju 27. kolu Župiler Pro lige. Andreas Skov Olsen će preuzeti ovu ulogu.

Ironično, to je još jedan Danac koji ove sezone blista u Belgiji, i sada će se nameriti na zemljake iz briselskog velikana, odnosno Andersa Drejera, prvog strelca Ljubičastih. Radi se o dva igrača sa mnogo sličnosti i koji će očigledno biti u epicentru dugo očekivanog belgijskog Topera. Obojica su levonogi i igraju prioritetno na desnom krilu.

Izabrane vesti

Skov Olsen i Drejer će pokušati da donesu prednost svojim ekipa i smanje, ili prošire jaz između dva tima nekoliko nedelja pre starta plej-ofa. Takođe će imati zadatak da ostave dobar utisak u očima selektora Danske Kaspera Hjulmanda, koji polako počinje da se sprema za okupljanje u martu i posebno za EURO 2024.

13.30: (1,80) Klub Briž (3,60) Anderleht (4,60)

Sa preostala četiri kola osnovne faze prvenstva, Anderleht se udobno nalazi na drugom mestu u šampionatu i čak je već potvrdio svoju kartu za plej-of. Početna ambicija briselskog velikana ostvarena je bez velike muke, a za to dobrim delom duguje Andersu Drejeru.

Sa 14 golova i šest asistencija - samo Denki iz Serkl Briža sa 20 pogodaka i Puertas iz Uniona sa pet golova i 15 asistencija drže korak – Drejer direktno učestvuje u 38% golova tima u ligi, 20 od 52.

S druge strane, statistika Skova Olsena je niža sa devet golova i četiri asistencije, i Andreas je zaslužan za 13 od 54 pogotka Klub Briža, odnos 24 odsto pogodaka, i on zato malo zaostaje za sunarodnikom. Kao Klub Briž u poređenju sa Anderlehtom.

Pored pozicije na terenu, jake leve noge i prisustva u reprezentaciji, dvojica Danaca su takođe vrlo rano napustila rodnu zemlju. Dva izbora nisu bila dobra, i za Drejera koji je otišao u Brajton sa 20 godina i za Skova Olsena koji je u Bolonju stigao sa samo 19.

Dokaz sve većeg interesovanja Danske za belgijski fudbal stigao je odlukom medija Bolda koji je otkupio prava na prenos velikog broja utakmica Anderlehta i Klub Briža u Župiler Pro ligi. Na severu Evrope je, dakle, zakazan termin za Toper u nedelju.

Očigledno, danski kontingenti u dva tima - pet igrača u Anderlehtu sa Šmajhelom, Kikenborgom, Dilejnijem, Drejerom i Dolbergom, ne zaboravljajući trenera Brajana Rimera i direktora Jespera Fredberga, a tri u Klub Brižu sa Nilsenom, Sinkernagelom i Skovom Olsenom – objašnjavaju ovo izraženo interesovanje prvenstvo Belgije.

--------------------

Sve utakmice belgijskog šampionata možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------

BELGIJA 1 - 27. KOLO

Petak

Šarlroa - Genk 0:1 (0:0)

/Sor 71/

Subota

Molenbek - Leven 1:1 (1:1)

/Biron 30 - Pletinks 36/

Sint Trojden - Vesterlo 1:0 (1:0)

/Ito 37/

Mehelen - Kortrajk 3:0 (1:0)

/Antonio 31, Vandenberg 79ag, Bafdili 90/

Nedelja

13.30: (1,80) Klub Briž (3,60) Anderleht (4,60)

16.00: (2,30) Gent (3,40) Antverpen (3,10)

18.30: (1,40) Union Sen Žiloaz (4,60) Standard (8,00)

19.15: (4,90) Epen (3,60) Serkl Briž (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaKlub BrižAnderlehtAndreas Skov Olsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara