""
""

Dan kada je slavni Real pregažen na Marakani! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.03.14. | 13:29

Na današnji dan Crvena zvezda zabeležila jedan od najvećih trijumfa u svojoj istoriji

U danu kada je osnovano Sportsko društvo Crvena zvezda, koje danas slavi 69. rođendan, najtrofejniji klub na ovim prostorima zebeležio je jednu od većih pobeda u svojoj istoriji. U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa šampiona 1987. godine Zvezda je na Marakani savladala Real iz Madrida rezultatom 4:2, ali taj trijufm nije bio dovoljan za prolazak u polufinale, pošto je Kraljevski klub u revašu slavio sa 2:0.

Mnogi stariji navijači Zvezde smatraju da je to prvo poluvreme, koje su odigrali izabranici Velibora Vasovića, bilo najbolje u istoriji crveno-belih. Zvezda je utakmicu započela fenomenalnim pogotkom Boška Đurovskog u sedmom minutu, dok samo dva minuta kasnije Stojanović zaustavio udarac Uga Sančeza.

Izabrane vesti

Posle tog momenta usledili su stravični ataci ka golu Reala, koji je ponovo poklekao u 12. minutu. Fenomenalni Dragan Stojković Piksi majstorski je prebacio odbranu Kraljevskog kluba, a nepogrešivi Žarko Đurović matirao Fransiska Bujoa. Tačku na nezaboravnih 45 minuta Crvene zvezde stavio je Bora Cvetković šest minuta pre kraja prvog poluvremena.

Zvezda je prednost držala do 66. minuta, pre toga još nekoliko puta pretila Bujou, ali onda popustila u igri što je kaznio Sančez svojim prvim pogotkom na ovom meču.

Ipak, kada je Milan Janković šest minuta pre kraja meča pogodio mrežu gostujućeg čuvara mreže iz jedanaesterca izgledalo je da je Zvezda već u polufinalu, ali je Bračun samo minut kasnije srušio Gordilja u kaznenom prostoru i Sančez je bio nepogrešiv.

CRVENA ZVEZDA - REAL MADRID 4:2 (3:0)

Stadion: Crvene zvezde
Gledalaca: 80.000
Strelci: Đurosvski 7, Đurović 12, Cvetković 39, Janković 84pen – Sančez 66, 87pen

CRVENA ZVEZDA: Stojanović, Krivokapić, Radovanović, Bračun, Elsner, Janković, Đurović, Đurovski, Cvetković, Stojković, Mrkela.

REAL MADRID: Bujo, Čendo, Kamačo, Salguero, Sančis, Gordiljo, Solana, Mićel, Sančez, Galjeho, Valdano.

(FOTO: Screen Shot, MN press)


tagovi

SrbijaReal MadridFK Crvena zvezdaBoško Đurovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara