Još dva odbegla fudbalera: Iguain i Bentankur prekršili karantin i odleteli za Južnu Ameriku

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.20. | 17:10

Policija nije mogla da zaustavi fudbalere Juventusa da napuste Italiju

Ne muče samo srpski nadležni organi muku sa ljudima kojima je naložena samoizolazija zbog straha da bi mogli da prošire zarazu virusom korona. Mnogi se tako i dalje nesmetano šetaju ulicama i dolaze u kontakt sa ostalima, zbog čega su tokom nedelje donesene stroge kazne za svakoga ko bi se usudio da prekrši ovu meru. Toga nisu lišeni ni poznati sportisti, pa je tako danas iz nadležnog tužilaštva stigla informacija da je protiv Luke Jovića pokrenut postupak zbog nepoštovanja propisa.

Probleme sa "odbeglim" fudbalerima imaju i Italijani, koji uz Španiju imaju ponajviše problema sa obuzdavanjem širenja virusa korona. Tako su, kako javljaju Republika i Gazeta delo Sport, Gonzalo Iguain i Rodrigo Bentankur prekršili mere samoizolacije i samovoljno odleteli u Argentinu, iako su dva njihova saigrača testirana pozitivno na opasni virus.

Izabrane vesti

19.15: ŠVEĐANI SE PRIPREMAJU ZA POČETAK SEZONE - (2,80) ANDERSLOV (3,90) IŠTAD (2,00)

Kako javljaju italijanski mediji, policija je zaustavila Gonzala Iguaina na aerodromu u Torinu kada je pokušavao da se ukrca na privatni avion, ali im je ovaj tada pokazao test koji pokazuje da je negativan na virus COVID-19. Međutim, pošto koronavirus ima period inkubacije koji nekada traje i do 28 dana, bilo je neophodno da Argentinac ostane u samoizolaciji bar još nedelju dana, naročito uzimajući u obzir da se Danijele Rugani i Blez Matuidi još uvek bore sa zarazom. Kasnije, Gazeta delo Sport dodala je da se sa njim u grupi našao i Rodrigo Bentankur.

Nakon toga, dva fudbalera odletela su preko Francuske za Španiju, odakle su uspeli da se ukrcaju na avion za Južnu Ameriku. Kako navode italijanski mediji, Gonzalo Iguain dobio je dozvolu od Juventusa da ode u domovinu zbog bolesti njegove majke. Sa druge strane, Tutosport tvrdi da je Juventus čak obezbedio privatni avion kako bi pomogao Argentincu da napusti zemlju.

Ostaje da vidimo da li će i na koji način biti sankcionisano ponašanje ova dva fudbalera od strane nadležnih, naročito uzimajući u obzir da kretanje i putovanje ovih dana treba smanjiti na apsolutni minimum i ostati kod kuće, kako bi pandemija što brže prošla.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara