Dalsio (©FK Crvena zvezda)
Dalsio (©FK Crvena zvezda)

Dalsio potpisao za Crvenu zvezdu: Ben, Dauda i Tomane mi pričali o klubu

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 15:08

Reprezentativac Gvineje Bisao novi centralni vezni srpskog šampiona

Najavljeno - učinjeno. Crvena zvezda ovog ponedeljka dobila je još jednog fudbalera, pošto je Eusiodalsio Gomeš, poznatiji kao Dalsio, stigao u Beograd i pravo sa aerodroma Nikola Tesla otišao na stadion Rajko Mitić gde ga je čekao spreman dvogodišnji ugovor, uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Reprezentativac Gvineje Bisao je zbog potpisivanja ugovora sa crveno-belima napustio nacionalni tim uoči utakmice sa Egiptom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. Uz dozvolu selektora Luisa Boe Mortea, pošto je selektor ionako planirao da ga ostavi na klupi protiv favorizovanih Faraona.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što sam ovde i što ću moći da doprinesem ekipi. Crvena zvezda je veliki, sjajan klub, uvek se bori za sve trofeje, a ja sam tu da pomognem. Drago mi je što ću imati priliku da ponovo sarađujem sa Vladanom Milojevićem, on je moj trener, ali i prijatelj. Upoznat sam sa klubom, s obzirom na to da imam nekoliko prijatelja koji su igrali u Zvezdi, kao što su Ben, Dauda i Tomane. Ispričali su mi dosta toga o Crvenoj zvezdi. Ne volim mnogo da pričam o sebi, želim da govorim na terenu", istakao je Dalsio

Novi centralni vezni fudbaler Crvene zvezde rođen je 22. maja 1996. godine u portugalskoj Almadi. Karijeru je započeo u Belenensešu, a zatim je nastupao za Benfiku B. Reprezentativac Gvineje Bisao je 2017. godine promenio sredinu, kada je pozajmljen škotskom Rendžersu. Usledio je period karijere koji je proveo u Grčkoj, prvo je nosio dres Panetolikosa, potom Jonikosa, a poslednji klub za koji je nastupao pre dolaska u Beograd je APOEL iz Nikozije.

Dalsio je u Zvezdu došao kao slobodan igrač. Sa trenerom Vladanom Milojevićem već je sarađivao na Kipru, gde mu je saigrač bio nekadašnji fudbaler crveno-belih Mohamed El Fardu Ben.



tagovi

FK Crvena zvezdaDalsioLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara