Zlatko Dalić i Ivan Perišić (©Reuters)
Zlatko Dalić i Ivan Perišić (©Reuters)

Dalić: Nađite mi boljeg, bržeg i kvalitetnijeg od Perišića! Ja ga ne vidim!

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 13:12

Selektor Hrvatske stao u odbranu iskusnog krilnog napadača pred susret sa Poljskom (nedelja, 20.45)

Klasika za države na Balkanu. Dok se pobeđuje sve je super, ali čim dođe do poraza odmah se sve secira i preispituje svaka odluka. Tako je naravno i u Hrvatskoj, čija fudbalska reprezentacija je prošlog četvrtka izgubila od Portugalije (1:2) u 1. kolu Lige nacija.

Iako su Vatreni odigrali sasvim solidno u Lisabonu, traže se mane. Jedna od većih polemika u tamošnjoj javnosti je ta da li 35-godišnji Ivan Perišić treba da bude u nacionalnom timu, s obzirom na to da je trenutno bez kluba posle raskida sa Hajdukom iz Splita.

Izabrane vesti

Perišić je u 77. minutu zamenio Kristijana Jakića, ali nije uspeo da spase Hrvate poraza. Otud su usledila pitanja za selektora Zlatka Dalića pred duel sa Poljskom (nedelja, 20.45) da li je razmišljao o tome da ga skloni iz tima.

Perišić jako dobro radi i trenira, iznenadilo me koliko je na treningu dobar, moćan, spreman, brz. Dobro se vratio posle svega što je bilo i u boljem je stanju nego što sam ja očekivao. Hteli smo da igra na levoj strani, ali taman kad je ulazio, Jakić se povredio, pa sam ga stavio desno. Stalno se vode polemike oko toga što smo ga zvali, ali ne vidim boljeg u Hrvatskoj. Nađite boljeg, bržeg i kvalitetnijeg na levoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim“, kazao je Dalić pomalo ljutito.


20.45: (1,75) Hrvatska (3,70) Poljska (5,40)


Perišić je u reprezentaciji Hrvatske od 2011. godine, odigrao je do sada 135 mečeva i postigao 33 pogotka. Sa Poljskom se do sada nije sastajao, kao ni niko od aktuelnih reprezentativaca, jer poslednji put su se ove dve selekcije sukobile još 2008. godine na Evropskom prvenstvu. Tada su Hrvati u Austriji slavili sa 1:0 golom Ivana Klasnića.

Pre tog duela rivali su bili samo još dva puta, u prijateljskim utakmicama. Prvo su 2003. godine odigrali 0:0, a potom su Poljaci 2006. slavili sa 1:0.

Pred susret u Osijeku Poljska je pobedila Škotsku sa 3:2, ali uz ogromnu dozu sreće. Dosuđena su im dva jedanaesterca na tom meču, a drugi je u 97. minutu Nikola Zalevski realizovao i tako doneo tri boda.

Poljska je puna samopouzdanja i motiva, ali imamo ga i mi. Mislim da poslednje tri utakmice u Osijeku nismo pobijedili. Cilj je da razveselimo navijače, a tri boda bi nam značila puno za dalji rad. Dalo bi samopouzdanje, motiv za dalje. Pritisak je velik, nastojimo da se bolje spremimo. Vreme je da pobedimo u Osijeku“, istakao je Dalić.

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 2. KOLO

Nedelja

GRUPA 1

20.45: (1,75) Hrvatska (3,70) Poljska (5,40)

20.45: (1,27) Portugalija (5,90) Škotska (10,5)

GRUPA 4

18.00: (1,85) Danska (3,45) Srbija (5,15)

20.45: (5,10) Švajcarska (3,60) Španija (1,80)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskereprezenetacija HrvatskeFudbalska reprezentacija PoljskeReprezentacija PoljskeLiga nacijaZlatko DalićIvan Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara