Vinisijus Žunior (Reuters)
Vinisijus Žunior (Reuters)

Dakle, istina je… Saudijci potvrdili ludu priču o Vinisijusu

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 20:41

I nije još gotovo

Nestvarno, bajkovito i ludo je delovala priča koja se sredinom leta zavrtela na fudbalskoj pijaci.

Vest brazilskih medija da saudijski Al Ahli želi Vinisijusa Žuniora je prvo dočekana sa podsmehom, ali potom je Marka iz svojih izvora potvrdila da “ima nešto”.

Izabrane vesti

Al Ahli je za Brazilca iz Real Madrida spremio neverovatan ugovor vredan milijardu evra za pet godina. I Vinisijus je navodno dao zeleno svetlo. Trebalo je da uslede pregovori sa Real Madridom koji bi istakao otkupnu klauzulu u visini od takođe milijardu evra, ali Saudijci su planirali da Kraljevski klub testiraju ponudom od “nekoliko stotina miliona evra”. Do nje nije ni došlo jer se desilo nešto nepredviđeno…

Danas je potvrda stigla i iz Saudijske Arabije.

“Hteli smo veliko ime na krilnoj poziciji, hteli smo Vinisijusa. Ali, tokom pregovora se desilo nešto neočekivano. Saudijski igrači je u skladu sa stipendijskim ugovorima trebalo da pređu u profesionalce i odu u inostrantvo. Među njima je bio i centarfor Firas Al Burajkan. Bio je planiran njegov odlazak i mi smo se sa dovođenja krila preorjentisali na dovođenje centarfora. Prioriteti su nam se promenili i ušli smo u pregovore sa Viktorom Osimenom i Ajvanom Tonijem kojeg smo na kraju i doveli. Ali, Al Burajkan nije ušao u stpendijski sistem i ostao je kod nas. Tako smo ostali sa rupom na krilnoj poziciji koju ćemo popuniti u zimskom prelaznom roku igračem koji prevazilazi ambicije Al AHlija”, rekao je Al Ahlijev predsednik Kalid Al Isa.

Al Ahli je na početku prelaznog roka napustilo francusko krilo Alan San Maksiman koji se preselio na pozajmicu u Fenerbahče. Vinisijus je trebalo da dođe na njegovu poziciju, ali tu je se pojavio i problem stranaca. Svaki klub ima pravo na osmoricu stranaca i “dva bonusa” do 21 godine. S obzirom da je sedam mesta za strance bilo rezervisano za igrače iz prošle sezone Rijada Mareza, Rodžera Ibanjeza, Franka Kesija, Roberta Firmina, Eduara Mendija, Gabrija Veigu i Meriha Demirala, ostalo je samo to jedno mesto koje je oslobdio San Maksiman. I popunio ga je Ajvan Toni.

Obećanje da će Al Ahli u januaru opet pokušati, treba shaviti ozbiljno. Možda tada neće krenuti po Vinisijusa Žuniora, ali neće odsustati od njegovog dovođenja u budućnosti. Od četiri velika kluba kojima je državni PIF fond dao ogromna sredstva, jedino je Al Ahli ostao bez superstara. Al Hilal ima Nejmara, Al Nasr Kristijana Ronalda, a Al Itihad Karima Benzemu. Čeka se i to veliko ime u Al Ahliju…

Mundijal u Saudijskoj Arabiji je 2034. i do tada će velika ulaganja i dolasci velikih imena sigurno da traju. Ima vremena i za Vinisijusa.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Vinisijus ŽuniorAl Ahli

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara