(Strahinja Pavlović)
(Strahinja Pavlović)

Da Strahinja ne postane Milanov novi Sven, da ne bude opet 'kuku-lele' na San Siru

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 19:05

Milanu neće biti dovoljno 20.000.000... Salcburg zahteva 30.000.000 i za sada nema dogovora između klubova

Prvo je za Strahinju Pavlovića ovog leta zagrizao premijerligaš Brentford, a potom Milan autoritetom jednog od najvećih imena evropskog fudbala, preuzeo pregovore i tokom današnjeg dana dogovorio lične uslove sa reprezentativcem Srbije. Reklo bi se, to je to, šta može da pođe po zlu? Znajući kako Rosoneri godinama unazad sitničare na fudbalskoj pijaci, posao je daleko od završenog.

U ovom momentu na San Siru već postoji jasna skica štoperskog tandema Fikajo Tomori - Strahinja Pavlović, ali da bi ona prerasla u realan projekat, neophodno je da Milan postigne dogovor i sa Red Bul Salcburgom. A rukovanja za sada nema. Prosto, neće ići onako kako je italijanski velikan zamislio, da momka koji je srčanošću, tačnošću i fizičkom dominacijom plenio na Evropskom prvenstvu kao jedna od retkih svetlih tačaka reprezentacije Srbije, dobije za 20.000.000 evra. Salcburg zahteva 30.000.000 i Milan će morati makar da se približi toj sumi, javlja Đanluka di Marcio.

Izabrane vesti

Oni koji redovno prate dešavanja oko giganta sa San Sira sećaju se kakav je debakl Milan doživeo pre nešto više od dve godine na fudbalskom tržištu. Meta je bio, tadašnji štoper Lila Sven Botman. Supertalentovani Holađanin je takođe dao zeleno svetlo Rosonerima, koji, cenjkajući se, nikako nisu uspevali da "zatvore" posao. Na Lilov zahtev od 35.000.000 evra, odgovorali su ponudom od 25.000.000 i pregovori su se u jednom trenutku našli na mrtvoj tački. Pojavio se Njukasl i za 37.000.000 evra ispred Milanovog nosa pokupio levonogog štopera koji je već po prvim taktovima u Premijer ligi počeo da opravdava uloženi novac.

Milan je pretprošlog lata umesto Botmana doveo perspektivnog Malika Tšaua iz Šalkea (8.800.000 evra), dve godine kasnije kada je konačno pronašao levonogog štopera opet škrtari i razvlači posao koji je već mogao da bude pred realizacijom.

Kao što smo već pisali, Strahinju na San Siru čeka ugovor sa godišnjom zaradom od 1.500.000 evra, duplo većom od one koju ima u Salcburgu (700.000), ali samo u slučaju da vicešampion Italije ubrza stvari. Da se u narednim danima, kao i leta 2022, ne bi pojavio neki premijerligaš, iskeširao tih neophodnih, dodatnih desetak miliona i oteo momka koji bi u narednim godinama mogao da nosi odbranu Rosonera... Da ne bi opet bilo 'kuku lele' na San Siru. Kao i godinu dana pre Botmana sa Mohamedom Simakanom i Romanom Favrom.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Strahinja Pavlovićac milanMilanSalcburgRed Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara