©Reuters
©Reuters

Da strah od huligana ne izmakne kontroli: Srbima i Englezima zabranjeno "pravo" pivo

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 19:30

Policija u Gelzenkirhenu zabranila prodaju Bitburger Premijuma od 4,8 odsto alkohola, navijači će 16. juna moći da kupe samo mešavinu lagera i citrus sode od 2,4 odsto

Već danima Nemci pokušavaju da urade sve što je u njihovoj mogućnosti da preduprede huliganske ispade na Evropskom prvenstvu, a posebne mere predostrožnosti važe za duel Srbije i Engleske. Ne samo da će za duel u nedelju (21.00) u Gelzenkirhenu biti pojačane policijske snage u odnosu na ostale utakmice kontinentalnog turnira, već je ozbiljnost organizacije duela prvog kola grupne faze došla do nivoa da se u rudarskom gradu na dan susreta između Orlova i Gordog Albiona neće prodavati čak ni "pravo" pivo, to jest Bitburger Premijum od 4,8 odsto alkohola. Engleski mediji pišu da će navijači morati da se zadovolje alternativom u vidu Radler Lemon Stila od 2,4 odsto alkohola, pićem koje predstavlja mešavinu lagera i citrus sode.

Predstavnik policije Gelzenkirhena Štefan Knip saopštio je da će ovo pravilo važiti isključivo za duel Srbije i Engleske, a da će se za sve ostale utakmice prodavati uobičajeno pivo od 4,8 procenata alkohola. Postoji još jedno pravilo kojim će organizatori pokušati da odvrate navijače od kupovine velikih količina piva. Jedna osoba moći će da kupi najviše dva piva odjednom, a onda će morati da se vrati u red ako želi još. Takođe, postojaće zabrana bilo kakvog alkoholnog pića na trgu Hajnrih Kenig Plac.

Izabrane vesti

Podsetimo, očekuje se da u Gelzenkirhen doputuje oko 40.000 navijača iz Engleske i između 5.000 i 8.000 navijača Srbije. Zbog toga je UEFA meč označila sa etiketom visokog rizika nakon sastanka sa predstavnicima policija iz Nemačke, Velike Britanije i Srbije. Britanska policija je od oko 1.600 tamošnjih navijača, koji imaju razne restriktivne mere zbog ranijih ispada, zatražila da predaju pasoše lokalnim stanicama u periodu od 4. juna do 14. jula kako ne bi došli u iskušenje da putuju u Nemačku.


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara