Zehrudin Mehmedović (©Starsport)
Zehrudin Mehmedović (©Starsport)

Da li su Mehmedović, Kopitović, Bošnjak i saigrači previše zeleni za Ligu šampiona?

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 09:39

Viceprvak Singapura nije osvojio ni bod u prva dva kola debitantskog nastupa u elitnom takmičenju. Priliku da se pokrene sa mrtve tačke imaće protiv južnokorejskog Đonbuka od 16 časova

Još pre početka takmičenja u grupi H azijske Lige šampiona, a posle odustajanja Sidneja od takmičenja, bilo je jasno da će Gamba Osaka i Đonbuk da se bore za prva dva mesta i plasman u osminu finala. Od početka je Tampines Roversima namenjena uloga "kamička u cipeli", kojem je cilj bio samo da nažulja nekoga od favorizovanih rivala. U prva dva kola nikoga nije povredio, a novu priliku imaće u četvrtak od 16 časova, kada mu je rival južnokorejski Đonbuk.

Vicešampion Singapura je dobio priliku da se takmiči u eliti samo zato što je prvak bio Albireks Nigata, japanski klub koji učestvuje u toj zemlji. Tako su neočekivano priliku da se pokažu na velikoj sceni dobili srpski internacionalac Zehrudin Mehmedović i crnogorski fudbaleri Boris Kopitović i Armin Bošnjak.

Izabrane vesti

16.00: (1,10) Đonbuk (9,00) Tampines Rovers (16,0)

U prva dva kola došlo je do izražaja njihovog neiskustva igranja na ovom nivou. U Taškent, gde se igraju svi mečevi grupe H, Singapurćani su došli kao jedna od najefikasnijih i najatraktivnijih ekipa u istočnoj Aziji. Na 12 mečeva u domaćem prvenstvu postigli su 35 golova, a primili 22. Očekivalo se da sa efikasnim fudbalom nastave i u Ligi šampiona.

Pokušavali su da napadnu, ali još uvek nisu postigli nijedan gol u eliti. Pokušaće to da promene protiv Đonbuka, čija odbrana je pokazala određenu ranjivost u prva dva meča. Mreža mu nije mirovala ni u pobedi nad tajlandskim Čijangraj Junajtedom (2:1), ni u remiju sa Gamba Osakom (2:2).

Gledajući i domaća takmičenja, na poslednjih 10 utakmica Đonbuk je svoj gol sačuvao samo jednom. I to u Kupu Južne Koreje, protiv trećeligaša Jangđua, koji ga je na kraju ipak eliminisao posle penala. U poslednja dva meseca Đonbuk je savladao samo Čijangraj Junajted i baš pred put u Uzbekistan Seongnam sa 5:1.

Zato, iako kladionice potpuno otpisuju ekipu nekadašnjeg kapitena kadetske reprezentacije Srbije, Mehmedović i drugovi bi mogli da prirede iznenađenje u Taškentu. Ako ništa, očekuju se barem golovi.


tagovi

Azijska liga šampionaZehrudin MehmedovićBoris KopitovićTampines Rovers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara