Da li Siti treba da odustane od Premijer lige i usmeri se na pehar Lige šampiona?

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.12.19. | 10:39

I da li uopšte to može?

Iskren je bio Pep Gvardiola odmah posle neočekivanog poraza od Mančester junajteda. Rekao je tada  će biti skoro nemoguće uhvatiti Liverpul, koji već ima 14 bodova prednosti, a u dosadašnjih 16 kola ispustio je samo dva. I navijači kao da su to prihvatili, pa sada šefa tražer traže da batali Premijer ligi i svu snagu usmeri na pehar koji im toliko nedostaje kako bi zaista mogli da se nazovu evropskom velesilom. Naravno, govorimo o peharu Lige šampiona. Svetim gralom klupskog fudbala. Uostalom, svaki milion koji su bogati šeici uložili u Građane uložili su baš da bi se popeli na krov Starog kontinenta.

Ali da li je to baš realno? Sam Gvardiola smatra da javnost ne bi trebalo da trči pred rudu. Na kraju krajeva, tih 14 bodova minusa za Liverpulom nisu slučajnost, već posledica problema u Sitijevoj igri. I možda ponajviše od svega problema u odbrani Građana. Odlazak Vensana Kompanija – iako proteklih sezona po pravilu povređenog – ostavio je krater na terenu.

Izabrane vesti

MANČESTER SITI OSVAJA LIGU ŠAMPIONA - KVOTA 4,00

Istina, trenutno Gvardiola na može da računa na povređenog Emerika Laporta, pa ni na krilnog fudbalera Leroja Sanea, a obojica će se vratiti početkom 2020. i tim će biti kompletiran za juriš na evropsku krunu. Ili ipak nije sve baš tako jednostavno?

Gvardiola je oprezan.
Junajted se kvalitetno brani, kvalitetno napada u kontrama i to moramo da prihvatimo. Kao što moramo da prihvatimo nivo klubova protiv kojih se takmičimo. To su Liverpul, Junajted, Barselona, Real, Juventus. To je ipak neki nivo i realnost je da možda trenutno nismo u stanju da se takmičimo sa njima“, zbunio je katalonski stručnjak navijače neuobičajeno pomirljivom izjavom.

Mada, umeo je on uvek da glumi žrtvu i tamo gde nije bilo mesta žalopojkama. Sećamo se svi koliko je puta kukao da nema novac za pojačanja dok je u isto vreme potrošio više od 150.000.000 evra na leve bekove od kojih nijedan trenutno ne blista. To je već neka ustaljena Gvardiolina praksa. Kad god ne ide...
Mogao bih da se žalim na mnoge stvari, imam razloga da se žalim. Ali možda je bolje da svi zajedno prihvatimo realnost i pokušamo da postanemo bolji“.

I zato, kategorički jasno.
Ne možemo tako da razmišljamo, ne smemo da mislimo o tome da ćemo da osvojimo Ligu šampiona. Možemo samo da razmišljamo o tome da pobedimo u sledećoj utakmici“.

Ali nemojte da vas sve ovo zavara. I dalje je Siti opasan tim. A Gvardiola je i dalje preozbiljan trener. I ako mu se ukaže šansa jurnuće on na tu Ligu šampiona. Ovo mu je četvrta sezona u Mančesteru. Nigde se on duže nije zadržao. A njegov fudbal cedi igrače, kao što cede i Jirgen Klop ili Maurisio Poketino. I ako ova sezona ne donese uspeh, neće dugo vremena proći pre no što neko postavi pitanje: da li je Pepovo vreme u Sitiju prošlo?

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara