Dejan Čelar (©Starsport)
Dejan Čelar (©Starsport)

Da li je Voždovac napravio dovoljno promena da bi se vratio u Superligu?

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.08.24. | 10:23

Prvu skicu novih Zmajeva videćemo ove subote od 20 časova, kada će u Zaplanjskoj ulici gostovati Inđija u 1. kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije

Pobedom Radnika iz Surdulice nad Slovenom iz Rume (1:0) u petak je počela nova sezona u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Jedan doskorašnji superligaš je došao do pobede, a ove subote od 20 časova ćemo videti drugog, koji takođe važi za jednog od glavnih favorita za promociju – Voždovac. Doduše, Zmajeve čeka daleko teži zadatak od Surduličana, ugostiće na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj ulici jednu od jačih ekipa drugog ranga, Inđiju.

Epsko propadanje Voždovca prošle sezone donelo je velike promene u beogradskom klubu. Pisali smo već mnogo puta o tome koliko su prodaje Bogdana Jočića, Nikole Zečevića i Borisava Burmaza bile samoubistven potez, Zmajevi su od tima koji je konkurisao za Evropu pali u plej-aut i naposletku drugi rang.

Izabrane vesti

Ceh za te loše poteze platio je sportski direktor Bojan Leontijević, koji je na kraju sezone napustio Voždovac. Došao je i novi stručni štab, na čelu sa Dejanom Čelarom i nekadašnjim štoperom Partizana Bojanom Ostojićem kao njegovim pomoćnikom.

Voždovac je napravio veliki zaokret u politici kluba. Za razliku od poslednjih nekoliko sezona, kada je forsirao mlade fudbalere i pripremao ih za prodaje u inostranstvo tokom leta su Beograđani doveli veliki broj iskusnih igrača koji veoma dobro znaju kako je igrati u Mozzart Bet Prvoj ligi. Njihov osnovni zadatak je da vrate Zmajeve u elitu.


20.00: (1,75) Voždovac (3,35) Inđija (4,70)


Gotovo sve pozicije su pojačane proverenim igračima. Na golu će stajati Marko Knežević (35), bivši čuvar mreže Voždovca u sezoni 2013/2014, pa potom i u periodu od leta 2017. do leta 2019. godine. Odbranu će predvoditi doskorašnji štoper upravo Inđije Nemanja Vidić (34), nekadašnji defanzivac Rada i Novog Pazara sa dugogodišnjim iskustvom igranja u Kazahstanu, Maleziji i Kini.

Vidiću će sa desnog beka pomagati Nikola Janković (31), takođe nekadašnji igrač Inđije (sezona 2019/2020), a kasnije član Kolubare i Mladosti GAT. U veznom redu ćemo gledati Đorđa Belića (26), prošle sezone jednog od najboljih igrača Dubočice, dok će napad predvoditi njegov vršnjak Nikola Furtula, centarfor koji se dokazao već u srpskom fudbalu brojnim golovima u dresovima subotičkog Spartaka, Metalca, RFK Novog Sada i Kolubare.

Ne treba zaboraviti ni na Vladimira Mijailovića, vezistu koji će u oktobru proslaviti tek 24. rođendan, ali već dugo ga gledamo na prvoligaškim terenima. U dresovima Radničkog iz Sremske Mitrovice i Mačve odigrao je oko stotinak mečeva u ovom rangu, a prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača Šapčana. Barem na papiru, Voždovac deluje jače nego tokom prolećne polusezone u prethodnom šampionatu.

Značajno će biti i iskustvo 49-godišnjeg stratega Čelara. Reč je o treneru koji je vodio Inđiju u sezoni 2020/2021 u elitnom rangu, ali nije uspeo da sačuva zeleno-belima superligaški status. Posle toga je vodio Dubočicu nešto duže od godinu dana. Prošle sezone je sa Leskovčanima bio u vrhu na polusezoni, ali je usled nesporazuma sa upravom tokom zime napustio ekipu. Videli smo kako se to završilo, Dubočica je na kraju ispala u plej-aut i nije konkurisala za promociju.

Miran sam iz razloga što smo prošli kvalitetne primene, a i igrači su na broju. Prelazni rok traje i videćemo da li ima potrebe za eventualnim dolascima. Dolazi nam jak protivnik, gde sam jedno vreme i radio. Imam poštovanje prema Inđiji. Takmičenje je izjednačeno, mnogo je klubova koji su bili superligaši. Više je ekipa sa ambivijom povratka. Potreban nam je zdrav, miran, radni ambijent u klubu dok ustaljujemo formu. Želimo od starta pobede, s tim pritiskom sportisti i treneri žive. To je lepota takmičenja na koju smo na kraju dana i navučeni, na taj adrenalin pred utakmicu. Iako uvek postoji nešto što treba da se doteruje, verujem da smo spremni“, kazao je Čelar.

Poslednji put su se Voždovac i Inđija sastali u februaru 2021. godine na ovom istom stadionu, s tim da je Čelar tada sedeo na klupi Inđije. Meč je tada završen bez pobednika, rezultatom 1:1.

MOZZART BET PRVA LIGA - 1. KOLO

Petak

Radnik - Sloven 1:0 (1:0)

/Bogdanović 10/

Subota

17.30: (1,90) Grafičar (3,25) Sloboda (4,00)

17.30: (2,30) Radnički Sremska Mitrovica (3,10) Mladost GAT (3,10)

19.00: (1,70) Mačva (3,40) Dubočica (5,00)

20.00: (1,75) Voždovac (3,35) Inđija (4,70)

Nedelja

17.30: Zemun - Javor

Ponedeljak

17.30: Smederevo - OFK Vršac

19.00: Borac - Trajal

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga Srbijefk voždovacDejan ČelarFK InđijaInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara