(Reuters)
(Reuters)

Da li je ovo znak ohrabrenja? Olimpija nije prijavila Elšnika za Evropu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 12:59

Dan ranije, predsednik kluba iz Ljubljane rekao da ne planira prodaju reprezentativca Slovenije

Na putu je Crvena zvezda da reši pitanje krilnog napadača, iz Makabija iz Tel Aviva dovede Felisija Milsona, a i dalje se nada da bi vezni red mogla da osveži Timijem Maks Elšinikom, iako se informacije oko statusa reprezenatativca Slovenije smenjuju na dnevnoj bazi.

Najpre je plasirana vest da bi rukovodstvo crveno-belih moglo već do kraja sedmice da promoviše „desetku“ Olimpije, po ceni od 1.500.000 evra na ime obeštećenja za Ljubljančane i 450.000 evra godišnje plate igraču. Onda je predsednik Zmajeva Adam Delijus kategorički odbio mogućnost da se kapiten preseli u Beograd – i ne samo u Srbiju, nego generalno da ga neće prodati tokom letnjeg prelaznog roka – pod obrazloženjem da je potreban ekipi u pohodu na grupnu fazu Lige konferencije. A onda je, može biti, došlo do novog obrta, pošto slovenački mediji uveravaju kako Elšnik neće biti na raspolaganju treneru Viktoru Sančesu u četvrtak kad Olimpija bude dočekala ukrajinski Polisja Žitomir u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Olimpiju čeka duel na stadionu Stožice, a kapiten Timi Maks Elšnik će u svakom slučaju pratiti meč samo kao gledalac. Dosad ga nema na spisku fudbalera koji su Ljubljančani prijavili za Evropu“, stoji u obrazloženju tamošnjeg dnevnika, Ekipa.

I to je sve. Bez objašnjenja šta je po sredi, zbog čega jedan od najboljih igrača tima nije u konkurenciji za sastav. Sve to potencijalno odgovara Crvenoj zvezdi, jer ako se posao, ipak, realizuje onda bi Maks Elšnik mogao nesmetano da igra u završnom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovako, ako prethodno bude na terenu u dresu Olimpije u kvalifikacijama za Ligu konferencije gubi to pravo. Kasnije za grupnu fazi bi ga opet stekao.



tagovi

Timi Maks ElšnikFK Crvena zvezdaFK OlimpijaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara