Da li je ludilo dostiglo vrhunac? Igrač od 800.000 kupljen za 25.000.000 evra?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.09.24. | 12:39

Al Hilal sada može da pusti Renana Lodija i da registruje povređenog Nejmara

Al Hilal je upravo oborio transfer-rekord za nekog domaćeg igrača u Saudijskoj Arabiji! Momak po imenu Moteb Al Harbi (24), za koga tamošnji mediji tvrde da je jedan od najboljih bekova lige, potpisao je višegodišnji ugovor sa Al Hilalom, a na račun njegovog dosadašnjeg kluba Al Šababa leglo je neverovatnih 25.000.000 evra?!

Nakon ovakvog posla nameće se logično pitanje: da li je ludilo na fudbalskoj pijaci dostiglo vrhunac? Daleko od toga da Arapi nisu pravili veće transfere, međutim za igrača čija je tržišna vrednost 800.000 evra (prema Transfermarktu), dati ovoliki novac - to jeste svojevrsno pomeranje granica. U najmanju ruku.

Izabrane vesti

Naravno da je tu i objašnjenje za ovakvo rasipništvo. U Saudijskoj Arabiji postoji ograničnje na registraciju osmorice stranaca (plus dvojica do 21 godine), pa kad se pojavi iole ozbiljniji domaći igrač, njegova cena ide u nebesa. Što Al Harbijev primer potvrđuje.

Ono što je zanimljivo, 24-godišnji defanzivac koliko juče imao je sve dogovoreno sa Al Nasrom. Posao je trebalo da bude vredan 20.000.000 evra, ali izgleda da je presudilo to što je Al Hilal ponudio 5.000.000 više. A verovatno i veću platu igraču.

Dolaskom Al Harbija, pišu saudijuski mediji, otvara se mogućnost za odlazak Renana Lodija i samim tim registraciju trenutno povređenog Nejmara. On bi pored golmana Bunua, Kulibalija, Kansela, Nevesa, Milinković Savića, Mitrovića i Malkoma, bio osmi registrovani internacionalac.

U narednim satima očekuje se da Al Hilal potvrdi i dolazak Markosa Leonarda iz Benfike za 40.000.000. U pitanju je igrač od 21 godine, tako da će bez problema biti registrovan kao bonus stranac.



tagovi

Saudijska Arabija 1Letnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara