Hari Kejn i Granit Džaka (©Reuters)
Hari Kejn i Granit Džaka (©Reuters)

Da li ćemo da vidimo moćni Albion? Švajcarci pišu najlepšu stranicu istorije

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.07.24. | 11:12

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj: Garet Sautgejt najavio promene u formaciji. Tripije se vraća na desnog beka posle tri godine, Bukajo Saka na levom krilu pred meč četvrtfinala sa Sajdžijama u Diseldorfu (18.00). Granit Džaka duša tima Murata Jakina

Engleska je razočarala u prethodna četiri meča, Švajcarska je spremna za velika dela. Ko će da se pridruži Španiji i Francuskoj u polufinalu Evropskog prvenstva? Odluka pada danas (18.00) u Diseldorfu. Na papiru Engezi su i dalje favoriti, ali Sajdžije rastu, igrački mogu da pariraju svim selekcijama u Nemačkoj.

Pre početka šampionata, Gordi Albion je bio prvi favorit za tron. Akcije su im pale na "berzi". Slaba igra čete Gareta Sautgejta. Dugogodišnji selektor Engleske je na udaru medija, kritikovan je od strane bivših asova, sada komentatora, kao što su Geri Nevil i Roj Kin. Nisu pošteđeni ni igrači. Džud Belingem je makazicama spasao svoju selekciju u poslednjim trenucima meča protiv Slovačke u osmini finala.

Izabrane vesti

S druge strane, Švajcarci su “pojeli” tužne Italijane (2:0), skinuli im krunu, a u grupnoj fazi je malo falilo da sruše Nemce (Filkrig u sudijskoj nadoknadi doneo bod Pancerima). Tim Murata Jakina je mnogo više pokazao u dosadašnjem toku prvenstva, ali kvalitet je na i dalje na strani Ostrvljana.

Da li je vreme za eksloziju Bukaje Sake, Fila Fodena, Deklana Rajsa i ostalih zvezda koje ne igraju na nivou iz Premijer lige. Belingem je jedina svetla tačka, uz uvek aktivnog Harija Kejna koji je postigao dva pogotka na ovom šampionatu.

18.00: (2,35) Engleska (3,00) Švajcarska (3,90)

Sautgejta samo titula prvaka Starog kontinenta ostavlja na selektorskoj funkciji. Englezi su gladni uspeha. Pre tri godine su bili vicešampioni Evrope, pali su u penal seriji protiv Italijana. Britanski mediji najavljuju da selektor menja formaciju, da će Kiran Tripije da igra desnog beka, a Bukajo Saka na levom krilu. Nova formacija je uvežbavana na poslednjim treninzima.

Tripije je igrao desnog beka pre tri godine u finalu EP, dok je u dosadašnjem toku šampionata igrač Njukasla bio na levoj strani terena. U konkurenciji za levog beka je Luk Šo, ali je on dugo van terena, tek se oporavio posle petomesečne pauze, pa se Sautgejt teško da ga odmah gurne u vatru u ovako bitnoj utakmici.

Najbolji igrač Engleske Džud Belingem je pošteđen suspenzije zbog primitivnog gesta u meču sa Slovačkom. UEFA je još jednom pokazala “dvoličnost”. Turskog štopera Demirala je supendovala, dok je as Reala prošao sa simboličnom kaznom. Belingem je prošao sa samo 30.000 evra i uslovnog suspenzijom u trajanju od godinu dana.

Mislim sam da je to zdravorazumska odluka. Očigledno je da imate napad adrenalina kada date gol”, rekao je Sautgejt za odluku UEFA.

Selektor Albiona vodiće 100. put svoju reprezentaciju.

Ponosam sam na taj broj, ali je jedina stvar koja je važna je da se plasiramo u polufinale i moj fokus je uperen ka tome".

HARI KEJN DAJE GOL ŠVAJCARSKOJ - KVOTA U MOZZARTU JE 3,00.

Fil Foden je najbolji igrač Premijer lige prošle sezone, ali ne igra u dresu nacionalnog tima ni približno dobro kao šampionu Mančester Sitiju.

Fil je uradio fantastičan posao za nas. Morao je malo da prilagodi svoju igru. U klubu znate kretanje svakog saigrača, radite stvari bez razmišljanja. Sa reprezentacijom nemate istu koheziju, ali mi smo veoma zadovoljni onim što je uradio”, brani krilnog napadača Građana selektor Albiona.

Zbog dva žuta kartona van stroja je štoper Mark Guehi iz Kristal Palasa.

Švajcarci su golovima Frojlera i Vargasa pobedili Azure. Jakin ne bi trebalo ništa da menja. Zomer je siguran na golu, Akanđi je stub odbrane, Granit Džaka je fantastičan na sredini terena, duša tima, dok će u špicu da bude najistureniji Bril Embolo. S druge strane će da prete Endoje i Vargas.

ENGLESKA ŠAMPION EVROPE - KVOTA U MOZZARTU JE 5,00.

Švajcarska nikada nije igrala polufinale nekog velkog takmičenja. Mnogo puta je pala u četvrtfinalima EP i SP, pa Sajdžije igraju za istoriju. Čini se da su sazreli za korak više i čak i borbu za najviši plasman.

Ove dve selekcije su poslednji put igrale pre dve godine u prijateljskom meču, kada je Albion slavio sa 2:1 na Vembliju. Luk Šo i Hari Kejn bili su strelci za Engleze, dok je Bril Embolo dao jedini pogodak za Sajdžije.

Pobednik ovog duela ide u polufinale na boljeg iz meča Holandije i Turske (21.00).

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO – ČETVRTFINALE

Petak

Španija - Nemačka 1:1 (0:0), posle produžetka 2:1

/Olmo 51, Merino 119 – Virc 89/

Portugalija - Francuska 0:0, penalima 3:5

Subota

18.00: (2,35) Engleska (3,00) Švajcarska (3,90)

21.00: (1,65) Holandija (4,00) Turska (6,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

EURO 2024reprezentacija Švajcarskereprezentacija EngleskeGaret SautgejtHari KejnGranit DžakaKiran Tripije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara