Milan Vuković (FSS)
Milan Vuković (FSS)

Da li će Srbija i Albanija organizovati Evropsko prvenstvo? Znaće se 16. decembra

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 14:34

Kandidatura je prihvaćena, a konačnu odluku donosi Izvršni komitet UEFA

Odjeknula je pre nekoliko meseci vest u regionu da Srbija i Albanija pripremaju zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade 2027. godine.

Čelnici dve zemlje koje kroz istoriju nemaju mnogo svetlih trenutaka u međusobnim odnosima odlučili su da kroz najpopularniji sport naprave neke nove mostove, a u četvrtak smo saznali i da je ova kandidatura jedina koju je UEFA prihvatila, s obzirom na to da su Belgija i Turska praktično odustale.

Izabrane vesti

To, međutim, ne znači da će i definitivno EP 2027. biti otvoreno u Tirani, a zatvoreno u Beogradu (kakav je plan), već se čeka odluka Izvršnog komiteta UEFA, odnosno potvrda da su Srbija i Albanija ispunile sve potrebne uslove.

“Da, tačno je da je naša zajednička kandidatura sa FS Albanije prihvaćena. Iako postoji velika verovatnoća da ćemo na kraju dobiti domaćinstvo, u ovom trenutku to ne možemo da tvrdimo, konačna odluka će biti doneta 16. decembra na sastanku Izvršnog komiteta UEFA. Ukoliko budemo u prilici da organizujemo Evropsko prvenstvo mladih niko ne treba da ima sumnju da su Fudbalski save Srbije, kao i država Srbija, maksimalno spremni da sve protekne u skladu s najvišim evropskim profesionalnim fudbalskim standardima. Uostalom, ne bismo se ni upuštali u ovako nešto da ne vidimo veliku šansu da kroz organizaciju jednog tako značajnog sportskog događaja da dostojanstven način promovišemo vrednosti naše zemlje i našeg društva. Ipak, da budemo strpljivi, da sačekamo 16. decembar i onda ćemo govoriti detaljnije o ovoj temi”, izjavio je Milan Vuković, portparol Fudbalskog saveza Srbije.

Iako su u FSS oprezni, izvesno je da ćemo za nešto više od dve godine biti u prilici da u našoj zemlji gledamo najbolje mlade fudbalere Evrope.


tagovi

Milan VukovićEP U21FSSFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara