Giorgi Mamardašvili (©Reuters)
Giorgi Mamardašvili (©Reuters)

Da ga neko drugi ne ukrade: Liverpul spremio preko 30.000.000 evra za Mamardašvilija

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 17:50

Gruzin ne bi da greje klupu te su na Enfildu spremni da ga odmah pošalju na pozajmicu dok Alison ne ode iz kluba...

Odbio je već nekoliko ponuda sa Bliskog istoka – konkretno iz Saudijske Arabije – kako bi ostvario san o igranju u Premijer ligi i taj bi san Giorgiju Mamardašviliju vrlo brzo mogao da se ispuni! 

Kako javlja španski Relevo, Liverpul je ozbiljan u nameri da dovede Valensijinog čuvara mreže i spreman je da izdvoji preko 30.000.000 evra kako bi ga doveo na Enfild.

Izabrane vesti

Liverpulu suštinski golman nije potreban, jer Arne Slot računa na Alisona i izvesno je da Brazilac neće napuštati engleski klub još makar godinu dana. Međutim, konkurencija za Mamardašvilijev potpis koja je i tokom prethodne sezone još je žešća posle nastupa gruzijskog golmana na Evropskom prvenstvu te u taboru Liverpula žele da ’kaparišu’ 23-godišnjeg čuvara mreže pre nego što ga neki drugi klub preotme. Ili mu pak cena ne skoči dodatno, kao što je to bio slučaj na kontinentalnoj smotri.

Međutim, Mamardašvili je ambiciozan golman i ne želi da gubi minimum godinu dana sedeći na klupi te su čelnici Liverpula sa njegovim agentima i kolegama iz Valensije za ovu nedelju zakazali sastanak na kojem bi se između ostalog pregovaralo i o potencijalnoj pozajmici na koju bi Redsi poslali Giorgija odmah nakon što ga otkupe od španskog kluba.

Koji bi klub poslužio Mamardašviliju da premosti period do Alisonovog odlaska iz Liverpula nije još poznato, mada Relevo navodi da je za golmana Valensije zainteresovan i Bornmut, takođe spreman da za njega plati 30.000.000 evra, te nije isključeno da baš tamo jedan od najboljih golmana nedavno završenog Evropskog prvenstva provede narednu sezonu na pozajmici.

Novi golman Valensije Stole Dimitrievski takođe nestrpljivo čeka rasplet situacije, mada se Makedonac na vreme obezbedio klauzulom po kojoj bi do samog kraja prelaznog roka mogao da napusti Mestalju za svega 3.000.000 evra u slučaju da Mamardašvili ostane u klubu. Ni on ne želi da ’greje’ klupu.

U Valensiji za to vreme trljaju ruke. Doveli su Mamardašvilija pre samo dve i po godine iz Dinamo Tbilisija za svega 850.000 evra, a jednom kada ga prodaju biće to jedan od najboljih poslova u istoriji slavnog španskog kluba.


tagovi

Giorgi MamardašviliLiverpulValensijaLetnji prelazni rok 2024Transferi uživotransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara