Da, da, dobiće Vlahović novi ugovor: Posle eksplozije sledi i debi za prvi tim

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 18:04

Nekadašnji napadač Paritzana napreduje u Italiji

Dok jedan Vlahović čeka, drugi samo što nije dobio novi ugovor. Za razliku od Dušana, pred Vanjom Vlahovićem je tek period dokazivanja u Italiji, ali sve što je dosad pokazao nagoveštava da će u njemu Atalanta dobiti igrača za budućnost i tu budućnost želi da osigura. Prema informacijama sa Apeninskog poluostrva, dogovoreno je da narednih dana perspektivni napadač produži saradnju sa klubom iz Bergama do 2029.

Kad je januara prošle godine stigao iz Partizana, a da nije bio ni blizu debija za prvi tim crno-belih, Vanja Vlahović je potpisao ugovor do 2028. Kako se u međuvremenu špic iz „klase 2004“ razvio, odlučila je Boginja provincije da mu ponudi bolje uslove i zadrži još pet godina. Vanja i njegov agent Zoran Stojadinović su prihatili uslove, pa će narednih dana uslediti i zvanična potvrda.

Izabrane vesti

Sve ovo je pokazatelj da Dea ozbiljno računa na Vanju Vlahovića. S razlogom, jer se ovaj momak polako razvija. Najpre je igrao u Primaveri (omladinska liga) i toliko dobro da su čelnici to morali da primete. U juniorskoj konkurenciji je postigao 25 golova i zabeležio tri asistencije na 38 mečeva. Bila je to preporuka da ga Boginja provincije prekomanduje u mladi tim, do 23 godine starosti, a onda je Vanja pokazao da je spreman za iskorak.

Potvrdio je to tako što je na 13 utakmica minule sezone dao pet golova, onda na početku ove dva u prvenstvu i jedan u kupu na samo četiri susreta, uz jednu asistenciju.

Iskusni Đan Pjero Gasperini je to ispratio i rešio da ga pozove za meč protiv Intera u minulom kolu Serije A. Ruku na srce, Atalanta je taj susret u Milanu ubedljivo izgubila, ali golovi, asistencije i očigledan napredak, kroz najavljen novi ugovor, mogli bi da dovedu do skorog debija u Seriji A.


tagovi

Vanja VlahovićAtalantaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara