Bertran Traore i Džordan Henderson (Printscreen)
Bertran Traore i Džordan Henderson (Printscreen)

Čvrsta ruka kakva je Ajaksu falila od Tadićevog odlaska

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.09.24. | 09:52

Džordan Henderson na utakmici protiv Bešiktaša pokazao lidersku crtu kakva je svlačionici holandskog velikana nedostajala

Dok je bio na klubu bili su nedodirljivi, kako je otišao pali su na najniže grane. Mnogo toga se u Ajaksu promenilo onog leta kada ga je napustio Dušan Tadić. Naravno, daleko od toga da je sam odlazak srpskog fudbalera uticao na to da holandski velikan tako naglo padne, desile su se na Johan Krojf Areni mnoge stvari koje su uticale na to da Ajaks u prošloj sezoni zabeleži neke od najslabijih rezultata u klupskoj istoriji, međutim, utisak je da je jedan od razloga upravo to što u timu nema Tadića.

Ne samo zbog njegovih striktno fudbalskih kvaliteta, već i liderske crte koju poseduje, a koju je demonstrirao izvevši na put jednu od uspešnijih generacija Ajaksa u poslednjoj deceniji ili dve… No, Tadić je pre nešto više od godinu dana digao sidro, a kako se klub olako odrekao i Dejlija Blinda i Dejvija Klasena, u svlačionici više nije bilo autoriteta, čvrste ruke koja će zavesti red u ekipi… Nije je bilo, ali čini se da to više nije slučaj.

Izabrane vesti

Ajaks je sinoć deklasirao Bešiktaš (4:0) u prvom kolu Lige Evrope odigravši verovatno najbolju partiju od dolaska Frančeska Fariolija, međutim, senku na ubedljiv trijumf bacio je detalj koji se dogodio sredinom drugog poluvremena kada je došlo do konflikta između Džordan Henderson i Bertrana Traorea. Naime, dugogodišnjeg kapitena Liverpula razbesnelo je to što se, iako pri vođstvu od 3:0, krilni fudbaler poigravao i na kraju izgubio loptu na svojoj polovini te je nasrnuo na momka iz Burkine Faso pokušavajući da mu objasni kako se to ne radi.

A, navijačima kluba ovakav potez njihovog kapitena većinski se svideo, jer videli su u njemu emociju i strast, sve ono čega u prethodnih godinu dana nije bilo…

"Moj trenutak sa Traoreom? Ako ste me gledati kako igram prethodnih godina, za mene je to poprilično normalno da budem iskren. Zastrašujuće? To je fudbal! Želimo da pobedimo, želimo da napredujemo. Ostalo je još vremena, da smo primili gol… Ponekad ćete ući u raspravu jedni sa drugima, ali to je dobro, jer čini da svi ostanemo čvrsto na zemlji", pojasnio je Henderson posle utakmice zbog čega je tako postupio.

Igrači su na kraju sprečili dalji konflikt, a trener Ajaksa Frančesko Farioli tvrdi da se sve završilo na tome.

"Dobra stvar je da, kada sam ušao u svlačionicu da pozdravim ekipu, njih dvojica su se grlili, tako da to uopšte nije bila tema. U svakom takmičenju, a posebno u ovom novom formatu, svaki primljen ili postignut gol može da napravi razliku na kraju, i zato mislim da moramo da budemo vrlo zahtevni. Sve je to deo igre", izjavio je Italijan na konferenciji za medije posle meča.

Kakvo je vaše mišljenje o Hendersonovom potezu?

EREDIVIZIJA - 7. KOLO

Petak

20.00: (2,85) Herakles (3,50) Herenven (2,40)

Subota

16.30: (11,00) Viljem II (6,75) PSV (1,23)

18.45: (5,90) NEC (4,00) Fajenord (1,58)

21.00: (1,78) Sparta (3,60) Fortuna Sitard (4,70)

Nedelja

12.15: (2,05) Zvole (3,45) Almere (3,60)

14.30: (2,20) Groningen (3,45) Go Ahed Igls (3,25)

14.30: (1,25) Tvente (6,50) NAC Breda (10,50)

16.45: (8,00) RKC Valvajk (5,30) Ajaks (1,35)

20.00: (1,63) AZ Alkmar (3,80) Utreht (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Džordan HendersonAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara