TSC opet poražen
TSC opet poražen

Cvetinovićev šamar i Stamenkovićeva čudesa: Mladost lansirala novi mega-projekat i matirala TSC

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.09.24. | 21:10

Mladi Jovan Ćirić ključna figura u prvom delu igre, što je bilo dovoljno da njegov tim odnese sva tri boda u Lučane – 1:2.

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Promenio je TSC šefa struke, pokušao da šok terapijom da ekipu vrati na fabrička podešavanja, ali su stare boljke i dalje prisutne. Sada su Topolčani igrački prodisali, stvorili više šansi, ali su ponovo ostali bez celog plena. Zbog lošijeg prvog dela, u kojem su dozvolili da dva puta kapituliraju, ali i zbog danas čudesnog Saše Stamenkovića. Ni igrač više, ni kazneni udarac u nastavku nisu bili dovoljni Plavim lavovima da konačno upišu dugo čekanu pobedu, i da na reprezentativnu pauzu odu u boljem raspoloženju – 1:2.

Izabrane vesti

Sem spasioca Saše Stamenkovića, slaviće tim iz Dragačeva večeras i novu mladu nadu, Jovana Ćirića. Ostavio je napadač Lučanaca pečat u prvom poluvremenu, prvo zbog bega odbrani Topolčana koji je kulminirao penalom, a potom i solo akcijom iz koje je postigao gol za prednost, ispostaviće se na kraju i konačan rezultat. Blista Mladost otkako ih je preuzeo Nenad Lalatović, slavila je treći put u nizu i to protiv dve ekipe koje konkurišu za vrh tabele i izlazak u Evropu. Ujedno, ovo je prvi put da temperamentni stručnjak slavi protiv TSC-a nakon šest utakmica posta, sa tri različita kluba. Pored toga, Mladost se izgleda pretplatila na dobre igre na strani, posle boda protiv Crvene zvezde, Lučanci su uzeli skalp i TSC-u.

Poražen je tim iz Bačke Topole čime je ostao u donjem delu tabele, ali ako će Topolčani da traže bilo šta pozitivino u večerašnjem porazu to je drugačiji pristup i veći broj stvorenih šansi. Kao na tacni se domaćem timu ukazala šansa da dođu do preokreta, nisu iskoristili penal na više od pola sata igre do kraja, a pitanje je u kom bi pravcu meč krenuo da je Marko Lazetić stigao do prvenca na zvaničnim mečevima. Nažalost po njegov tim, ne samo da mu je Stamenković odbranio jedanaesterac, već je Lazetić i odbitak poslao preko gola. Moraće Plavi lavovi da prestroje svoje redove tokom reprezentativne pauze.

Veoma sadržajno prvo poluvreme pripremili su fudbaleri oba tima publici. Krenuo je TSC silovito i poveo već posle par minuta. Neopreznost Dušana Cvetinovića koštala je Lučance penala, koji je u pogodak realizovao Ifet Đakovac. Tada je izgledalo da je ekipa iz Bačke Topole na putu da se vrati na pobednički kolosek eskpresnim putem. A, onda je na scenu stupio Jovan Ćirić, sledeći veliki projekat kluba iz Dragačeva, po onome što je prikazao večeras. Prvo je nad njim napravljen penal, koji je potom realizovao Aleksandar Pejović, da bi potom i sam mlađani napadač Lučanaca zatresao mrežu Veljka Ilića na spektakularan način. U neverici su domaćini otišli na poluvreme sa golom zaostatka.

Nesvakidašnje propuste je pravio večeras Dušan Cvetinović, nekadašnji fudbaler Topolčana. Sem skrivljenog penala u prvom delu, u drugom je ponovo bio u centru pažnje ošamarivši Marka Lazetića zbog čega je pocrveneo drugi put ove sezone. Ali mu je leđa spasao neprikosnoveni Saša Stamenković, odbranivši udarac napadaču koji je u Bačku Topolu došao na pozajmicu iz Milana. I nije samo tada nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde vadio kestenje iz vatre, iz neposredne blizine sprečio je i Mihajla Banjca da donese izjednačenje domaćem timu. Šta god da su u tim trenucima fudbaleri Plavih lavova uputili ka golu gostiju, ukrotio je Saša Stamenković.

Scenario do kraja je bio predvidiv. Grčevito se tim iz Lučana branio, na čelu sa pomenutim golmanom, a TSC nikako da nađe put do gola. Jer, kao što je navedeno, ništa nije moglo da prođe pored večeras izuzetno inspirisanog Saše Stamenkovića.

MOZZART BET SUPERLIGA 7. KOLO

TSC -MLADOST LUČANI 1:2 (1:2)

/Đakovac 7pen – Pejović 29pen, Ćirić 41/

TSC arena, Bačka Topola

Gledalaca: 2.000

Sudija: Predrag Janjuš (Pančevo)

Žuti kartoni: Ilić (TSC) – Joksimović, Ćirić, Pejović (Mladost Lučani)

Crveni karton: Cvetinović u 55. minutu za Mladost Lučane

TSC (4-3-3): Ilić 6 – Đorđević 6, Krstić 6 (od 78. Milosavljević -), Stevanović 6, Petrović 6,5 – Banjac 6,5, Radin 6,5 (od 67. Stanić 6), Đakovac 6,5 – Gordić 6 (od 52 A. Ćirković 6,5), Lazetić 6, Pantović 6 (od 67. Mbongu 6)

Mladost Lučani (3-4-3): Stamenković 7,5 – Cvetinović 5, Joksimović 6,5, Udovičić 6,5 - N. Ćirković 6,5, Tumbasević 6,5, Pejović 7, Ćirić 7,5 (od 71. Žunić 6,5) – Ljubomirac 6, Krsmanović 6 (od 79. Pribaković), Endiaj 6 (od 62. Leković 6,5)

Igrač utakmice: Saša Stamenković (Mladost Lučani)


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 7. KOLO:

Petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)

/Zulfić 31, Stevanović 61, Batis 67 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)

/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

Subota

Novi Pazar - Jedinstvo Ub 3:1 (1:1)

/Ljajić 25p, 48, Mesarović 81 - Perez 4/

Napredak - OFK Beograd Mozzart Bet 1:3 (1:0)

/Krstić 41 - Vilijter 61, Paločević 90 pen, Stanojlović 90+9

Železničar - Spartak 2:0 (1:0)

/Mitrović 19, Eze 65/

Nedelja

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Ivanić 85/

TSC - Mladost 1:2 (1:2)

/Đakovac 7pen - Pejović 29pen, Ćirić 41/

21.05: (1,55) Partizan (4,10) Vojvodina (6,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Marko LazetićSaša StamenkovićJovan Ćirić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara