©MN Press
©MN Press

Čukin Benzema novi projekat na Brdu: San su Bundesliga i Serija A, ali ne želim da preskočim ni korak

Vreme čitanja: 6min | pon. 27.06.22. | 10:58

Talentovani ofanzivac Mihajlo Spasojević uzima sve značajniju ulogu u dresu belo-crnih

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Slovenije)

Tokom prethodne sezone Čukarički je uspeo da u zenit izbaci dvojicu napadača i njihovu slobodu naplati sedmocifrenim iznosima. Đorđe Jovanović zadužio je dres Makabija iz Tel Aviva i potom se igrama u izraelskom klubu izborio za reprezentativni poziv Dragana Stojkovića, a samo nekoliko meseci nakon što je nasledio nekoliko godina starijeg kolegu zapažen transfer ostvario je i Marko Rakonjac, danas napadač Lokomotive iz Moskve. Dvojica golgetera nastavila su niz odličnih prodaja kluba sa Banovog brda, ali i otvorila prostor za sledbenika rođenog 2004. godine - Mihajla Spasojevića.

Izabrane vesti

Talentovani centarfor iz škole Čukaričkog uspeo je da se u kratkom periodu uklopi u prvi tim te je tokom prethodnog perioda počeo da niže minute na terenu i da sve jasnije stavlja do znanja da je dostojan epiteta narednog projekta Čukaričkog u napadu.

Novobeograđanin koji je još u pionirskim danima prešao iz Radničkog među belo-crne u vatru seniorskog fudbala je bačen u januaru 2021. godine i od tada je za kratko vreme prešao put od kadeta do ravnopravnog konkurenta za devetku prvog tima.

"Velika je razlika danas u odnosu na prve pripreme. Priliku da zakoračim u seniorski fudbal dobio sam kod Dušana Đorđevića pre godinu i po dana pozivom na pripreme u Antaliju. Imao sam tremu, u želji da se dokažem nametnuo sam sebi i dozu pritiska. Od tada do danas sam veoma napredovao, napravio sam veliki iskorak, stekao samopouzdanje i ojačao", počeo je razgovor za Mozzart Sport Spasojević.

Treće pripreme sa prvim timom donele su i najvolju sliku mladog napadača koji je uveren da je prikazano u Sloveniji odlična uvertira pred izazove na tri fronta.

"Na pripremnim utakmicama najbitnije je da se odradi ta predodređena kilometraža. Upisali smo dva remija u kojima smo bili bolji rival, imali smo više šansi, uzimali smo dosta lopti iz presinga što zahteva šef. Imali smo inicijativu, a sve smo dobro naplatili protiv Olimpije u prvoj pobedi. Imao sam odličnu priliku u drugoj utakmici, ali je lopta prošla pored gola. Možda je i bolje da sada nije ušla, neka me krene od zvaničnih duela. Postavio sam sebi cilj u ovoj sezoni, ali ne želim da otkrivam pre nego što ga ostvarim".

Mihajlo Spasojević na prijateljskoj utakmici protiv Tuzla Sitija (©B4 Slovenija)Mihajlo Spasojević na prijateljskoj utakmici protiv Tuzla Sitija (©B4 Slovenija)

Već sada konkurencija na najisturenijoj poziciji je veoma kvalitetna, a najave klupskih čelnika su da će pre početka zvaničnih izazova na Banovo brdo stići i inostrani centarfor. Uprkos kvalitetnim saigračima koji merkaju istu poziciju, mladi napadač na čitavu situaciju glada kao dodatni motiv.

"Konkurencija je jaka, očekujemo još jednog napadača, a pored Aganspahića i mene koji smo klasični špicevi na najisturenijoj poziciji mogu da igraju i Ndijae i Ivanović. Svakome je cilj da se nametne i smatram da će nam borba za minute biti dodatni pokretač. Svako će dobiti šansu u meri u kojoj zasluži".

Spasojević je već dospeo na radar inostranih klubova, međutim pre izazova van granica Srbije želja mu je da se u pravom svetlu pokaže u dresu Čukaričkog.

"Sve ide svojim tokom, redom, ne želim da žurim i preskačem korake. Prvi naredni cilj mi je da postižem golove za Čukarički i da sa aktuelnim timom napravim rezultat. Svestan sam da bi tako došlo i do interesovanja. Nadam se da ću prvencem otvoriti sezonu, ulazim u šanse dajem maksimum i uveren sam da će se trud isplatiti. Svestan sam da je vreme da se dokažem i nametnem. Spreman sam na izazove, upravo oni su mi glavni motiv. Znam da dolazi moje vreme, prilika da se u potpunosti afirmišem i radim za to sto posto, treniram, trudim se. Nadam se da ću se ove sezone izboriti za što veću minutažu i iskoristiti je na najbolji način".

Otvaranje sezone Brđane očekuje superligaškim susretom sa TSC-om, a neposredno potom sledi dvomeč sa Rasing Unionom. Utakmice sa timom iz Luksemburga ujedno bi mogli da predstavljaju evropski debi 18-godišnjem fudbaleru.

"Duel sa Rasing Unionom bi mogao da bude evropski debi, radujem se tom izazovu kao i svakom drugom, ali su nam misli usmerene ka TSC-u. Želimo da na dobar način otvorimo oba fronta, a nadam se da ću ličnim učinkom ukrasiti te utakmce. Bilo bi sjajno da prvenac postignem u Evropi i nadam se da će tako biti, ukoliko ne preduhitrim sam sebe protiv TSC-a. Cela ekipa je motivisana, imamo velike ambicije i uveren sam da možemo da napravimo ozbiljan iskorak i fenomenalne rezultate ove sezone".

Dodatni povod za optimizam Spasojeviću predstavlja činjenica da je Čukarički održao igrački kadar na okupu, a da su novajlije već nagovestile da će zaista biti pojačanja.

"Dosta brzo i dobro sam se ukolpio sa Lukom Adžićem. Postoji hemija, volim da igram sa njim i nadam se da će ta saradnja doneti konkretan učinak ove jeseni. Svidelo mi se kako smo funkcionisali tokom dosadašnjeg dela priprema. Takođe, od krila volim da igram sa Stefanom Čolovićem, sa njima dvojicom najbolje sarađujem, postoji hemija, ali zaista smo odličan kolektiv i ko god se našao pored mene lako se uklopimo i dobro razumemo".

Iako je promenio brojne učitelje, napadač Čukaričkog se trudio da od svakog izvuče pouke, a nove dragocene lekcije od ovog leta prikuplja od stručnog štaba Dušana Kerkeza.

"Momir Mileta mi je bio prvi trener u Čukaričkom, usmerio me je na pravi put. Tokom rada sa njim sam mnogo toga naučio, napredovao. Potom mi je trener bio Nikica Klinčarski, pa Saša Kljajić, a na kraju omladinskog staža i Veličko Kaplanović. Po prelasku u seniorski fudbal, nakon Dušana Đorđevića sarađivao sam sa Sašom Ilićem i Milanom Lešnjakom. Trudio sam se da od svakog stratega preuzmem nešto, da učim. Tako je i sa sadašnjim šefom stručnog štaba. Svaki trener ima svoje zahteve i filozofiju i neophodno je prilagoditi se. Kerkez je istakao šta očekuje, odgovara mi stil igre koji gaji, oslanja se na situacije jedan na jedan, na ofanzivnu igru i vidljivo je da je ekipa već krenula da ulazi u taj ritam. Snalazim se u fudbalu kakav traži aktuelni trener, zahteva od špica da se kreće, a ja volim da trčim u dubinu, da tražim loptu i da budem stalno prisutan u igri".

Stil igre u kojem se Spasojević najbolje snalazi otkriva i zašto mu je uzor na terenu jedan od najboljih golgetera današnjice, as Real Madrida Karim Benzema.

"Volim Benzemu, ali ne od ove sezone kada je privukao neverovatnu pažnju sjajnim igrama, već godinama unazad. Upravo to je stil igre koji mi se najviše dopada. Uvek je tu, traži loptu. Igrač je sa strašnom karijerom. Gladajući njegove utakmice, igru i kretnju, trudim se da učim".

Iako mu je svojevrsna vodilja francuski napadač član španskog kluba, mladi centarfor istakao je da su mu san druge destinacije.

"Volim Seriju A i Bundesligu. U obe su naši igrači ostavili trag poslednjih godina, sa jedne strane Jović, Gaćinović i Kostić, dok na drugoj danas na Apeninima ozbiljnu ulog imaju Vlahović, Sergej, Milenković, Ilić... Nemam neki klub na koji ciljam, ali u ta dva takmičenja bih voleo da se okušam jednog dana", rekao je Spasojević.

NA VEZI SA JOVANOVIĆEM I RAKONJCEM

U kojoj meri je zdrava konkurencija na Banovom brdu na najbolji način oslikava to što je Spasojević ostao u kontaktu sa prethodnicima na poziciji centarfora koji su i danas nesebični u deljenju saveta.

"Treirao sam sa Đoletom Jovanovićem i Markom Rakonjcem i od obojice sam dosta naučio. Znači dosta kada imate vodilju u nešto starijim igračima na svojoj poziciji. Čujem se sa Rakonjcem, a u kontaktu sam i sa Đoletom, ide mu odlično, prešao put od blata do zlata i veoma mi je drago zbog niza uspeha među kojima je i poziv za A reprezentaciju Srbije", zaključio je Spasojević.


tagovi

ČukaričkiMihajlo Spasojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara