Sa meča u Novom Sadu (©Starsport)
Sa meča u Novom Sadu (©Starsport)

Čukarički usporio Vošin uzlet: Biseri blistali pred Piksijevim očima

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.24. | 20:42

Remi u derbiju kola u Novom Sadu potpisali talentovani Mihailo Ivanović i Igor Miladinović – 1:1

Dočekala je Vojvodina duel sa Čukaričkim na krilima četiri vezana trijumfa, ali na putu ka petom uzastopnom ih je zaustavila ekipa sa Banovog brda koja je odnela deo plena sa „Karađorđa“ – 1:1.

Sudeći po prvih 25 minuta mirisalo je na pravu goleadu, ali je na kraju sve ostalo na po jednom pogotku na obe strane koji su viđeni do sredine prvog perioda, a oba su postigli perspektivni fudbaleri sa statusom bonusa, Mihailo Ivanović i Igor Miladinović i to pred očima selektora A reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija, koji je meč gledao u društvu Milana Mandarića, novog potpredsednika novosadskog kluba.

Izabrane vesti

U drugom delu igre Voša je bila bliža pobedi, ali nije iskoristila šanse, posebno preko strelca Mihaila Ivanovića kojeg je jedanput zaustavila i stativa.

Pre samo četiri dana Ivanović je sa dva gola doprineo ubedljivom trijumfu Vojvodine u Surdulici nad Radnikom (4:0), zbog čega je proglašen za Igrača kola, a novim pogotkom mladi centarfor Stare dame danas je već u 16. minutu načeo Čukarički. Međutim Brđani su se ekspresno vratili u meč već u 25. minutu pogotkom Igora Miladinovića, koji je posebno od proleća svojim partijama impresionirao sve. Bio je to njegov deseti pogodak u sezoni, a gol mu je namestio kapiten Marko Docić, nakon što je probio po desnoj strani i tako po ko zna put pokazao koliko znači beogradskom sastavu.

Nije tu bilo kraj uzbuđenjima u prvom delu, jer je koji minut kasnije Vukašin Jovanović kao poslednji igrač odbrane faulirao Vukana Savićevića. Tražili su sa klupe Stare dame isključenje nekadašnjeg štopera Crvene zvezde, ali mu je arbitar Aleksandar Živković dodelio samo žuti karton, verovatno procenivši da nije bilo dovoljnog intenziteta za suroviju kaznu.

U nastavku je Vojvodina bila dominantniji rival, ali nije hteo ponovo gol Ivanovića, koji je imao dve dobre šanse. U 55. minutu iskoristio je konfuziju u odbrani gostiju, golman Brđana Nenad Filipović nije bio na golu, ali je udarac Ivanovića zaustavio štoper Miladin Stevanović. Od tog momenta probudila se i publika, a Vojvodina je pokazivala veću želju za novim golom i imala inicijativu, a novi pokušaj centarfora Lala zaustavila je stativa. U nastavku te akcije je viđena bizarna situacija, u nameri da ispuca loptu štoper Stevanović je ubacio u ruke svog čuvara mreže, ali sudija Živković to nije okarakterisao kao indirektan udarac, što je izazvalo ogromno negodovanje publike na „Karađorđu“.

Morao je gostujući čuvar mreže da interveniše i kod opasnog udarca Stefana Đorđevića, nakon čega je trener Čukaričkog Goran Stanić napravio trostruku promenu kako bi razdrmao svoj tim. Ušli su Luka Adžić, Melo Vinisijus i Stefan Kovač, koji je iz prvog kontakta s loptom propustio ogromnu šansu da kazni Staru damu za promašaje: iz vrlo izgledne pozicije loše je zahvatio loptu poslavši ju pored stative. U samom finišu meča rezervista Uroš Nikolić imao je šriliku da donese sva tri boda Vojvodini, ali je sa pet metara poslao loptu daleko preko gola.

Na kraju podela bodova u derbiju ovog kola, Čukarički i Vojvodina ostaju bodovno izjednačeni, a od tog može najviše da profitira kragujevački Radnički, koji ukoliko pobedi u Lučanima može da im pobegne na tri boda prednosti.

VOJVODINA – ČUKARIČKI 1:1 (1:1)

/Ivanović 16 – Miladinović 25/

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 3.500

Sudija: Aleksandar Živković

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6 – Bjeković 6,5 (od 83. Lazarević-), Crnomarković 6, Korać 6, Đorđević 6 – Petrović 6, Zukić 6 (od 83. Nikolić-) – Vukanović 6,5, Savićević 6 (od 57. Kembel 6), Zadi Seri 6,5 – Ivanović 7.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Filipović 6,5 – Stanković 6, Stevanović 6,5, Jovanović 6, Tošić 6 – Sisoko 6, Docić 6,5 (od 69. Kovač-) – Ivanović 6,5, Miladinović 7 (od 93. Milojević), Nikčević 6 (od 69. Adžić-) – Pavkov 5,5 (od 69. Vinisijus-) .

Igrač utakmice: Mihailo Ivanović (Vojvodina) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO

Utorak

Novi Pazar - TSC 3:4 (2:2)

/Ljajić 11, 15p, 90+4 - Pantović 9, Ćirković 24, Milosavljević 51, 55/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:1)

/Ivanović 16 - Miladinović 25/

Železničar - Radnik U TOKU

Sreda

16.30: (2,50) Mladost Lučani (3,30) Radnički 1923 (2,85)

16.55: (7,50) Voždovac (4,40) Partizan (1,45)

18.30: (2,45) Spartak ŽK (3,15) Radnički Niš (3,05)

19.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) IMT (18,0)

Četvrtak

17.30:(1,90) Napredak (3,40) Javor (4,30)



tagovi

FK VojvodinaČukaričkiMozzart Bet SuperligaMihailo IvanovićIgor Miladinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara