(©FK Čukarički)
(©FK Čukarički)

Čukarički spreman za start sezone, stigao i Emanuel Dzigba

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 15:02

"Okosnicu tima imamo", kaže tehnički direktor kluba sa Banovog brda, Goran Grkinić, nakon petog novajlije u timu ovog leta

Čukarički je doveo peto pojačanje u letnjem prelaznom roku, pošto je ekipu sa Banovog brda pojačao je mladi reprezentativac Gane Emanuel Dzigba.

Radi se o momku koji dolazi iz kluba Akra Lajons, rođen je 6. jula 2006. godine i primarna mu je pozicija defanzivnog veznog. Bio je reprezentativac Gane do 17 godina.

Izabrane vesti

"Ovog igrača smo zapazili kad je sa svojim klubom igrao prijateljsku utakmicu protiv naših omladinaca, a potom i protiv Crvene zvezde. U tim mečevima pravio je ozbiljnu razliku, odmah smo reagovali i brzo smo se dogovorili sa njegovim klubom. Morali smo da sačekamo da napuni 18 godina, kad je i taj uslov ispunjen došao je u Čukarički", kazao je tehnički direktor belo-crnih Goran Grkinić.

Momak iz Gane, ipak, nije odmah dobio višegodišnji ugovor u Čukaričkom.

"Dzigba je najpre došao na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa. Pokazao je da je vrlo perspektivan, odigrao je već tridesetak utakmica u Super ligi Gane, reprezentativac je svoje zemlje u tom godištu. Igra na poziciji zadnjeg veznog, a može da pokriva još dva mesta u veznom redu. Njegov klub je prilično poznat, forsiraju mlade igrače. Vlasnik je nemački konzorcijum, a iza svega stoji Lotar Mateus. Kad su igrali protiv nas u Srbiji Englezi su im bili treneri. Već smo bili tražili igrača na toj poziciji, veoma je mlad, ali bez obzira na to ima određeno iskustvo u seniorskom fudbalu i očekujemo da pokaže sav svoj potencijal i da u dogledno vreme bude starter".

Grkinić je naglasio i da prelazni rok nije gotov, iako je Čukarički pored Dzigbe doveo još četvoricu igrača. Pre momka iz Gane na Banovo brdo stigli su Miloš Cvetković, Nikola Mirković, Lazar Tufegdžić i Hamadi Diop.

"Okosnicu tima imamo i spremni smo za početak šampionata. Ali, prelazni rok prilično dugo traje, verujem da će kod nas to ići u oba pravca, biće i još dolazaka, svakako i odlazaka iz kluba", kazao je Grkinić.


tagovi

ČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara