Dušan Kerkez (©Starsport)
Dušan Kerkez (©Starsport)

Čukarički spreman za finale: Uzalud premije i novci, na kraju karijere se računaju trofeji

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.05.23. | 11:46

Brđani, iako svesni uloge autsajdera, ambiciozno očekuju borbu za trofej u Kupu Srbije

Čukarički je dosadašnjim rezultatima obezbedio jesen u Evropi i minimum plasman u grupnu fazu Lige konferencije, međutim, sezonu koja će svakako ostati upisana zlatnim slovima u arhivi na Banovom brdu izabranici Dušana Kerkeza imaju priliku da ukrase drugim trofejem u klupskoj istoriji.

Poslednji korak na putu do cilja ujedno će biti i najteži, protiv branioca trofeja i šestostrukog uzastopnog šampiona Crvene zvezde, a da je svestan u kojoj meri je naredni izazov zakazan za četvrtak od 21 čas u Ljutice Bogdana zahtevan potvrdio je i streteg Brđana.

Izabrane vesti

"Predstoji praznik fudbala, tako bi trebalo da bude. Zvezda je favorit, zbog svega što je učinila prethodnih godina i u ovoj sezoni, ali to ne umanjuje naš uspeh. Igrali smo sve utakmice u Kupu Srbije na strani i sve pobedili te smo pokazali da smo sa razlogom u finalu. Jedna utakmica i borba za trofej, u takvoj situaciji je sve moguće. Nadam se da ćemo pružiti dosta bolje izdanje nego u prethodnim utakmicama sa Zvezdom. Raduje me što ćemo igrati pred velikim brojem gledalaca. Ovakve prilike se dešavaju nekad jednom u životu pa treba dati sve od sebe i iskoristiti ukazanu šansu", rekao je Dušan Kerkez.

Nije njemu prvi put da igra finale, pa i da ga osvaja. Na Kipru je bio na pobedničkom postolju dok je vodio AEL.

"Drugačiji je osećaj, drugačija je sredina i drugačiji su klubovi, ali je slično u smislu želje za osvajanjem trofeja. Interesuje me samo da ostvarimo rezultat, igra je manje bitna. U kojoj god se zemlji borite za kup i u finalu ste, osećaj je specifičan. Daj bože da mi se ponovi uspeh sa Kipra, ali je najvažnije da smo zasluženo tu. Sa pravom smo u prvenstvu i kupu tu gde jesmo. Imamo pravo da se isprsimo pred Zvezdom i da se nadamo trofeju. Biće nam malo lakše jer smo autsajderi. Igramo na Zvezdinom stadionu protiv najboljeg tima u Srbiji. Ipak, nećemo ući lagano u utakmicu jer je u pitanju trofej. Zacrtani cilj smo otvarili što je najveća satisfakcija. U verovatno najtežoj sezoni uspeli smo da ostvarimo uspeh".

Kerkez je potom istakao da igračima nije potrebna dodatna motivacija, ali i da, iako će igrati na rezultat, nisu vežbali penale.

Nikakva premija, bonusi i novci, ne mogu da donesu sutra motiv. Trofeji i medelje su satisfakcija zbog koje se žrtvujete kroz čitavu karijeru. Nismo posebno vežbali penale. Ne volimo na treningu da igre završimo nerešeno te često odlučuju jedanaesterci tako da igrači povremeno šutiraju. Ako dođe do toga znam otprilike ko će šutirati”.

Tokom zimskih priprema Nenad Lalatović je predvideo uspeh Čukaričkog i istakao da je on osvojio Kup Srbije u sezoni kada je izgubio sve utakmice tokom priprema.

"Nisam bio zabrinut u Turskoj i pored tih poraza. Nije bilo panike, znali smo za šta se spremamo. Znali smo da je kraj sezone najbitniji i voleli bismo da se tako nešto desi. Ako se dogodi scenario koji je Lalatović predvideo sa zadovoljstvom ću ga odvesti na večeru. On je pozitivan čovek, dobar trener i želim mu sve najbolje".

Čukarički je prihvatio da se zbog kapaciteta stadiona finale igra u Ljutice Bogdana, a Kerkez je ovom prilikom govorio i o tome.

Razmišljao sam dosta na temu domaćinstva. Smatram da se ovde ne odlučuje pre sezone jer se računa da Partizan i Crvena zvezda budu u finalu. Takođe, čudno je što se konferencije pred ovakvu utakmicu organizuju odvojeno. Šteta što praznik fudbala nije na neutralnom terenu. Bolje je ipak da igramo na Zvezdinom stadionu jer će biti dosta publike. Nije isto pred 3.000 do 4.000 ili 20.000. Verujem da će u narednim godinama biti sve bolje, ali hajde da mi se fokusiramo na naše zadatke, a odgovorni ljudi da nađu najboje rešenje”, kazao je strateg Čukaričkog.

Kapiten Čukaričkog, Marko Docić, takođe je istakao značaj predstojećeg susreta.

Očekuje nas najteža utakmica u dosadašnjem delu sezone. Najteža, ali i najlepša. Borili smo se kroz celu godinu da dođemo do finala. Neće nam biti lako, ispred nas je najbolji tim u Srbiji i ekipa koja igra odlično, ali ćemo dati sve od sebe da stignemo do trofeja", rekao je Docić i dodao:

“Dugo sam ovde, sedam godina, oborio sam sve rekorde i drago mi je zbog toga. Ova sezona nam je najbolja otkad sam u klubu. Bili smo i ranijih godina treći, ali ovaj put je bilo najteže to postići jer su se svi pojačali zbog velikog uloga”.

Na pitanje da li sprema poseban govor pred utakmicu kao kapiten Docić je imao negativan odgovor.

Igrao sam finala, znam kakav je motiv pred borbu za trofej i ne treba posebna motivacija. Čak smatram da je potrebno da izbegnemo da u prevelikoj želji igrači dođu u situaciju da ne znaju šta rade".



tagovi

Dušan KerkezMarko DocićKup SrbijeČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara