Čukarički protiv Fjorentine, Ferencvaroša i Genka

pet. 01.09.23. | 14:25

Brđani dobili rivale u grupnoj fazi trećeg po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu

Nije ni Čukarički imao previše sreće na istorijskom žrebu Lige konferencija, pošto se nalazi u grupi F sa mađarskim šampionom Ferencvarošem, finalistom Lige konferencije Fjorentinom i vicešampionom Belgije - Genkom.

Brđani su mogli mnogo bolje da prođu na žrebu, pošto je u trećem šeširu bilo ekipa sa kojima su mogli da se nadmeću za bodove. Ovako, očekuju ih okršaji protiv timova koji nisu mnogo lošijeg kvaliteta od Olimpjakosa, protiv kojeg su prilično lako položili oružje u plej-ofu Lige Evrope.

U svakom slučaju, Leskovac i stadion Dubočice, biće u prilici da ugosti tri tima sa vrlo dobrom reputacijom u evropskim okvirima, a na Brđanima je da pokušaju da pronađu način da budu konkurentniji nego što je to bio slučaj protiv sastava iz Pireja.

Fjorentina se vraća u Srbiji gostovala krajem jula, kada se prilično loše provela u okršaju sa Crvenom zvezdom na beogradskoj Marakani (0:5). Ipak, sastav Vinčenca Italijana je u međuvremenu došao do takmičarske forme, osvojio je četiri boda na startu Serije A, a u plej-ofu Lige konferencije je uspeo da nadoknadi zaostatak iz prvog meča protiv Austrije iz Beča.

Ferencvarš se ozbiljno obrukao na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde je eliminisan od Ki Klasvika, posle čega je put do Lige konferencije morao da traži kroz eliminacije Šamroka, Hamruna i Žalgirisa. U prva tri kola domaćeg šampionata, Ferencvaroš je osvojio tri boda. Tokom mađarski tim bi trebalo da preuzme bivši trener Crvene zvezde i Sampdorije, Dejan Stanković.

Sličan put u Evropi ovog leta imao je i Genk, koji je eliminisan od Serveta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom i od Olimpijakosa u Ligi Evrope. Namučio se i protiv turkse Adane u plej-ofu Lige konferencije, ali je nakon izvođenja jedanaesteraca uspeo da se domogne grupne faze takmičenja.

Sam Čukarički se našao u krizi igre i rezultata na početku sezone, što je rezultiralo odlaskom Dušana Kerkeza sa klupe i postavljanjem nekadašnjeg kapitena Igora Matića. Ipak, usledila su dva ubedljiva poraza od Olimpijakosa i remi sa Radnikom u Mozzart Bet Superligi.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara