undefined
undefined

Čukarički nastavlja da dovodi pojačanja: Na pomolu dogovor sa golmanom

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 16:37

Dušan Marković blizu Banovog brda

Angažmnnaom napadača Čukarički je završio najvažniji deo letnjeg prelaznog roka, međutim dolazaskom Mohameda Badamosija iz Kortrajka nije stavljena tačka na niz pojačanja na Banovom brdu. Naime, prema saznanjima Mozzart Sporta, želja rukovodstva je da do početka zvaničnih izazova zaoštri konkurenciju među golmanima, a kao potencijalno rešenje označen je Dušan Marković.

Iako je Novak Mićović neprokosnoven među stativama Brđana, činjenica da je mladi golman već na radaru evropskih klubova bila je povod da rukovodstvo kluba krene u potragu za još jednim čuvarem mreže, te je izbor pao na Markovića, doskorašnjeg člana Metalca, ovog leta slobodnog u pronalasku nove sredine.

Izabrane vesti

Golman rođen 1998. godine ponikao u Radu, sa Banjice se otisnuo u inostranstvo gde je nosio dres moldavskog Šerifa, a tokom prethodne sezone vratio se u Srbiju potpisavši ugovor sa Gornjomilanovčanima.

Angažman Markovića značio bi gotovo izvesno odlazak Lazara Kaličanina na pozajmicu. Trenutno treći golman Brđana je tokom priprema na Bledu potvrdio veliki potencijal, međutim Trsteničanin rođen 2004. godine još nije stasao za izazove među stativama prvog tima, pa je ideja da neophodno iskustvo potraži u seniorskom fudbalu, ali na nižem nivou u odnosu na superligaški.

Kada se pominju golmani koje na raspolaganju ima Dušan Kerkez, šef stručnog štaba Čukaričkog, ne treba izostaviti ni Nemanju Belića koji je iskustvom stekao ulogu znatno važniju od samo glomanske te je među najzaslužnijima za razvoj Đorđa Petrovića, prošle sezone prodatog Nju Ingland Revolušnu, a ulogu mentora ima i u Mićovićevom razvoju.

Ukoliko dogovor bude realizovan Marković će se već početkom naredne nedelje priključiti grupi golmana za koje je zadužen Oliver Kovačević. Podsetimo, pre čuvara mreže rođenog 1998. godine Metalac je napustila većina nosilaca igre. Opremu u klubu podno Rudnika, posle ispadanja u Prvu ligu Srbije, razdužili su Jovan Vlalukin i Stefan Crveković (novi igrači RFS Rige), Damjan Krajišnik (Radnički 1923), Nemanja Stojić (TSC)...

Marković bi na Banovom brdu bio šesto pojačanje pošto su dres trećeplasiranog tima Superlige u prethodnoj sezoni već zadužili Đorđe Ivanović, Luka Adžić, Nikola Vujadinović, Stefan Tomović i već pomenuti Mohamed Badamosi.  


tagovi

Dušan MarkovićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara