Nikola Mirković (©FK Čukarički)
Nikola Mirković (©FK Čukarički)

Čuka rešila problem među stativama: Mirković dve godine na Brdu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 21:30

Bivši čuvar mreže Novog Pazara zakrpio rupu na golu Brđana

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Saga oko golmana Nikole Mirkovića i Novog Pazara u sezoni 2024/25, a kako stoje stvari i 2025/26, konačno je okončana. Ispostavila su se kao tačna predviđanja Mozzart Sporta, tokom popodneva potvrđena overom dvogodišnje saradnje između Čukaričkog i iskusnog čuvara mreže.

Izabrane vesti

Mirković je u Mozzart Bet Superligi 2023/24 bio treći najbolje ocenjeni fudbaler Pazaraca, iza Adema Ljajića i Sejdume Sume, a kolektiv sa obala Jošanice i Raške nedavno je objavio da će 32-godišnji čuvar mreže ostati na istoj adresi i narede dve godine. To se, ipak, neće dogoditi.

Tim povodom oglasili su se i na Gradskom stadionu:

"Dobio je ponudu koja se ne odbija i koja značajno utiče na njegovu karijeru. Iako smo svesni Mirkovićeve uloge u timu, uzimajući u obzir njegovu posvećenost i status kapitena, odlučili smo da mu izađemo u susret i podržimo ga u ovom važnom koraku zbog njegov više nego korektnog odnosa prema našem klubu. Ovo nije prvi put da je Mirković meta drugih. Zimus je odbio sve ponude i ostao veran timu, verujući u naše zajedničke planove. Nažalost, nismo ih ostvarili. Mire, želimo ti sve najbolje, zauvek ćeš biti član pazarske porodice. Naša vrata uvek su ti otvorena", navodi se u saopštenju Novog Pazara.

Šesti najbolje ocenjeni golman u tek završenom prvenstvu Srbije izneo je utiske nakon potpisivanja ugovora u prestonici.

"Presrećan sam što sam došao u ovakav klub, izuzetno dobro organizovan. Kad je sezona završena, dobio sam poziv Čukaričkog. Brzo smo se dogovorili. Želja za saradnjom je bila obostrana. Poznajem dosta momaka u novom klubu. Sa Nemanjom Milojevićem sam igrao u Novom Pazaru, sa Đorđem Ivanovićem u Spartaku. Marka Docića i Miladina Stevanovića znam dugo sa superligaških terena, mnoge druge takođe. Sa trenerom golmana Oliverom Kovačevićem sam radio još dok smo bili u OFK Beogradu".

Čukarički se nedavno pozdravio sa golmanima Nenadom Filipovićem i Nemanjom Belićem, pa je između stativa ostao sa mlađanim Filipom Samurovićem i Lazarom Kaličaninom. Sada je tu i Mirković.

"Želja je da vratimo ovaj klub tamo gde zaslužuje - u Evropu. Trudiću se da svojim partijama pomognem Čukaričkom. Lično, uvek sam voleo da moja mreža ostane mirna, nadam se da će to biti slučaj u što više mečeva u narednoj sezoni. Želeo bih da se zahvalim svima u Novom Pazaru, ljudima u klubu i navijačima na predivnoj godini. Nosio sam kapitensku traku, bila je to velika čast za mene. Još jednom hvala im i želim im svu sreću", naveo je Nikola Mirković.

Nekadašnji član omladinske škole Partizana u najjačem domaćem rangu u dva navrata je čuvao gol subotičkog Spartaka, uz boravke u Radu i Napretku. Nastupao je još za požarevački Mladi radnik, Zvijezdu iz Gradačca u Bosni i Hercegovini, grčki Atromitos, danski Sonderjiske, Budućnost iz Dobanovaca, novosadsku Mladost GAT i Metalac iz Gornjeg Milanovca.


tagovi

Nikola MirkovićČukaričkiFK Novi PazarMozzart Bet SuperligatransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara