FOTO: FK Čukarički
FOTO: FK Čukarički

Čuka remizirala u jakoj generalki, Belfodil zaustavljen

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 02:02

U štabu Brđana mogu da budu zadovoljni odrađenim poslom pred start sezone

Čukarički je u poslednjoj proveri na pripremama u Sloveniji odigrao nerešeno protiv azerbejdžanskog Sabaha – 0:0. Bila je to odlična provera za izabranike Gorana Stanića, koji su odigrali sasvim korektan meč protiv ekipe koja će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Počelo je sa dve dobre prilike za Sabah, prvu su Azerbejdžanci imali u 14. minutu, ISAK Belfodil je šutirao iskosa sa leve strane sa deset metara, Serafimović ga je u poslednji čas izblokirao. Samo dva minuta kasnije atraktivno je pokušao Aleskerov, ali je šutirao visoko preko gola Mirkovića.

Izabrane vesti

Veliku grešku načinio je slovenački arbitar u 31. minutu, tada je posle dubinske lopte Melo umakao odbrani Sabaha, oborio ga je protivnički štoper kao poslednji igrač na 25 metara od gola, ali se sudija nije oglasio. Tri minuta kasnije, Docić je centrirao sa ivice šesnaesterca, a Kovač je zamalo zakasnio da loptu prosledi u mrežu.

U 39. minutu još jedna dobra akcija Brđana, Stanković je centrirao sa desne strane, Melo je glavom šutirao sa 14 metara, zamalo pored gola. Do kraja prvog poluvremena još dve dobre šanse za Sabah, u 41. minutu Paris je šutirao pored gola, a u 45. minutu Sekidika je izblokiran u izglednoj situaciji.

Samo što je počelo drugo poluvreme, belo-crni su mogli da povedu, Tufegdžić je ostao oči u oči sa golmanom, ali mu je čuvar mreže Sabaha odbranio zicer. Menjala su potom obojica trenera, dali su šansu i rezervistima na ovom meču.

Odličnu priliku Azerbejdžanci su imali u 67. minutu, Mikels je posle odličnog prodora šutirao sa 16 metara, ali je lopta otišla zamalo pored Mirkovićevog gola. Do kraja meča nije bilo izglednih prilika, pa su mreže ostale netaknute.

Čukarički – Sabah 0:0

Stadion: FK Radomlje. Gledalaca: 50. Sudija: Matjaž Trobec.

ČUKARIČKI: Mirković, Stanković, Stevanović, Serafimović, Mil. Cvetković, Docić, Sisoko, Kovač, Nikčević, Tufegdžić, Melo. Igrali su još: Mih. Cvetković, Ergelaš, Rogan.

SABAH: Imanov, Čakla, Irazabal, Sejdijev, Letić, Čamalov, Lepinjica, Aleskerov, Paris, Sekidika, Belfodil. Igrali su još: Mehbalijev, Rzaev, Ksajbulaev, Čafarov, Kupusović, Seidov, Mutalimov, Gulijev, Mikels, Dašdamirov, Alijev.


tagovi

ČukaričkiSabahIshak BelfodilIsak Belfodil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara