Detalj sa meča (©N. Kotlajić )
Detalj sa meča (©N. Kotlajić )

Čuka na Čika Dači izorala pobedu za maksimalnih šest, Radnički junački "poginuo"

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.08.23. | 18:57

Imaju u Kragujevcu za čim da žale

Radničkom iz Niša nije ostavljen ni promil šanse u Beogradu. Radnički iz Kragujevca se vala dobro potukao, ali je i on morao da položi koplja pred Čukaričkim, koji posle uvodna dva kola u Mozzart Bet Superligi jedini još uz Crvenu zvezdu ima maksimalnih šest bodova i deli prvo mesto na tabeli. Posle ubedljivih 3:0 u prvom kolu, na Čika Dači je morao da izore pobedu od 2:1.

Zasluženu, mada ne bi bilo nepravedno ni da je Radnički sačuvao bod. A svakako su i jedni i drugi zaslužili sve pohvale za uloženi trud, jer iako bi trebalo da se podrazumeva činjenica je da smo po nefudbalskim uslovima na Čika Dači – uz neprestani pljusak i odavno izbrazdani tereni – svedočili utakmici u za srpske uslove netipično visokom tempu.

Izabrane vesti

Od Čuke negde i očekivano, zato valja pohvaliti i domaćina. Radnički pod vođstvom Dejana Joksimovića nije tim koji će vas umoriti odsustvom želje da igra fudbal. Naprotiv, junački su se isprsili Kragujevčani i da je bilo nešto više prisebnosti ili sreće prvi bi i stigli do gola.

Već u četrvrtom minutu je Luka Zorić, posle odličnog prodora Stefana Čolovića, glavom uzdrmao prečku, da bi potom Damjan Krajišnik odbitak poslao pored gola, a nekih 120 sekundi kasnije i Džofri Činedu je opasno zapretio, samo da bi Nenad Filipović vrhovima prstiju izbio loptu u korner.

Čukarički je dugo zavisio isključivo od prodora Đorđa Ivanovića – jedan njegov odličan pas je očajnim prijemom u situaciji jedan na jedan sa golmanom Milošem Mlađenovićem protraćio inače rastrčani Igor Miladinović – ali tek kada je Marko Docić namestio nogu gosti su zaličili na najbolju verziju sebe.

Istina, trebalo je svima vremena, pa i Dociću, jer bi se i učesnici Lige šampiona patili u uslovima u kojima su igrali Radnički i Čukarički. Ali oni nisu odustajali čak ni kada je dobar deo od nekih 300 do 400 navijača koji su se pojavili na Čika Dači počeo da napušta stadion svestan da se ulaznice po ovakvom kijametu nekad plaćaju i dobrom prehladom.

Njihov gubitak, jer tek u drugom poluvremenu utakmica se rasplamsala, a bila je dobra i u prvom. Ivanović je u 50. minutu nagovestio da Brđani idu po tri boda. Izbacio je Uroša Vidovića iz težišta, ali je Mohamed Badamosi posle loše reakcije Mlađenovića sa tri metra opalio pored gola. U 57. minutu je Radnički konačno popustio, Docić je namestio loptu na nekih 30 metara od gola, skroz uz aut liniju, i mudro gađao na drugu stativu. Niko nije stigao tu loptu, ali je bilo dovoljno da u jurišu zbune Mlađenovića i Docićev “centaršut” pretvore u gol za 1:0.

Rekosmo već: nisu odustajali. Ni jedni ni drugi. Samo četiri minuta kasnije Radnički je izjednačio. Zasluga delom strelca Činedua, delom Čoloviča čiji je otpadak pokupio, a delom i krivica Filipovića, koji je loše reagovao na taj udarac.

Čolović je bez svake sumnje bio najbolji akter utakmice u redovima Radničkog i biće veliki problem za Kragujevčane ako udvarači iz inostranstva – a ima ih – uspeju u nameri da ga u narednim nedeljama odvedu iz Srbije.

Čukina prednost je što ne zavisi od jednog ili dvojice igrača, mada je Docić učestvovao i kod drugog gola Beograđana, ali je tada lopta preletela srce kaznenog prostora pa ju je na glavu Nemanje Tošića vratio do tog trenutka neprimetni Bojica Nikčević.

Na kraju je tako i on opravdao svoje mesto na terenu, kao i Filipović, koji je u 80. minutu zaustavio još jedan pokušaj Čolovića, inače poslednji ozbiljan nalet Radničkog. Na drugoj strani Ivanović je gađao u stativu, zaslužio je danas taj gol, ali sa prvog mesta na tabeli – lako će da preboli.

RADNIČKI 1923 – ČUKARIČKI 1:2 (0:0)

/Činedu 61 – Docić 57, Tošić 68/

Stadion: Čika Dača

Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac)

Radnički 1923 (4-2-3-1): Mlađenović 5,5 – Miličić 5,5, Simović 5,5, Mitrović 5,5, Pecelj 6 – Vidović 5,5, Krajišnik 6 (od 79. Đurić) – Bevis 6 (od 87. Jovanović), Zorić 6, Čolović 7 – Činedu 6,5 (od 79. Vidakov)

Čukarički (4-2-3-1): Filipović 6 – Stevanović 6, Ćalasan 6,5, Drezgić 6,5, Tošić 7 – Sisoko 6, Miladinović 6 (od 75. Kovač) – Nikčević 6 (od 69. Adžić 5,5), Docić 7, Ivanović 7 (od 85. Rogan) – Badamosi 5,5 (od 85. Ndiaje).

Igrač utakmice: Marko Docić (Čukarički) 7.



tagovi

Marko DocićNemanja TošićStefan ČolovićRadnički KragujevacČukaričkiĐorđe Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara