Čuka krade Pazaru Nikolu Mirkovića?

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 08:30

Iako je najavljeno da ostaje u Novom Pazaru, iskusni golman sve bliži prelasku na Banovo brdo

Još pre utakmice poslednje runde plej-auta Mozzart Bet Superlige 2023/24 sa Radničkim iz Niša na Gradskom stadionu, na sva zvona objavili su Pazarci da adresu stanovanja neće menjati ofanzivni vezista Adem Ljajić i golman Nikola Mirković, realno glavni stožeri devetoplasirane ekipe u minuloj sezoni.

U pitanju su, istina, otvoreni ugovori, a kad je tako uvek postoji opasnost da stvari krenu drugim tokom. I dok prva zvezda družine sa Jošanice i najbolje ocenjeni fudbaler elitnog srpskog karavana, Ljajić, za sada ne reaguje na interesovanja mnogih, a ima ih u Srbiji i preko, lako može da se izjalovi plan sportskog sektora Plavih po pitanju Mirkovića i njegovog najavljenog dvogodišnjeg mandata između stativa.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, za usluge iskusnog čuvara mreže Novog Pazara zaintersovan je Čukarički, koji posle završetka saradnje sa dvojicom 37-godišnjaka, Nenadom Filipovićem i Nemanjom Belićem, ostaje sa momcima nagrađenim poverenjem trenera Brđana Gorana Stanića u finišu prvenstva - Filipom Samurovićem iz klase 2002 i Lazarom Kaličaninom rođenim 2004. Tu je još nekoliko darovitih omladinaca i kadeta, poput deteta kluba od 17 leta Marka Kandića nedavno potpisanog do juna 2027.

Nema sumnje da bi na sav taj golmanski potencijal u redovima prvog ispod crte prilikom poslednje deobe evropskih viza trebalo dodati i nekog prekaljenog borca, a Mirković bi posle odlične sezone u Pazaru mogao da dođe kao kec na deset. Usijao se telefon 32-godišnje jedinice rodom iz Smedereva. Neki ga povezuju i sa večitima.

"Samo ću reći - bogu hvala na svemu. Videćemo šta će se desiti", jedini je Mirkovićev komentar za Mozzart Sport.

Dres Novog Pazara, čije je bio prvo pojačanje minulog leta, nosio je na 35 utakmica za bodove i još tri u Kupu Srbije. Mrežu je uspeo da sačuva netaknutom u 12 navrata. Tek u završnici dobio je predah, s obzirom da ga je protiv Železničara u Pančevu (1:3) i Nišlija na Gradskom stadionu (2:1) odmenio Filip Pajović.

Sa prosečnom ocenom 6,42 treći je najbolje rangirani Pazarac i ukupno 35. fudbaler Mozzart Bet Superlige 2023/24. Od saigrača, možda već i bivših, nadmašili su ga ukupni pobednik Ljajić (6,88) i 17. na listi Sejduba Suma (6,54).

Među golmanima je šesti u tom segmentu, iza krajnjeg broja pet u Srbiji sa 6,69 Lazara Rosića (Radnički Niš i Vojvodina), devetog sa 6,61 Saše Stamenkovića (Mladost), desetog sa 6,58 Aleksandra Jovanovića (Partizan) i 29. sa 6,43 Veljka Ilića (TSC). Kao i Mirković, prosečnih 6,42 ima i Vladimir Savić (Napredak) na poziciji 34, koji je dobio prednost zbog boljeg konačnog plasmana Kruševljana u odnosu na Pazarce.

Što se karijere pre Novog Pazara tiče, Mirković je u najprestižnijem domaćem rangu u dva navrata čuvao gol subotičkog Spartaka, uz mandate u Radu i Napretku. Nastupao je još za požarevački Mladi radnik, Zvijezdu iz Gradačca u Bosni i Hercegovini, grčki Atromitos, danski Sonderjiske, Budućnost iz Dobanovaca i novosadsku Mladost GAT.


tagovi

FK Novi PazarNikola MirkovićMozzart Bet SuperligaČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara