(©MN Press)
(©MN Press)

Čuka bez ideje, Napredak bez mirnoće: Balević nosi bod za Kruševac

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.10.24. | 19:58

Golman gostiju blistao u drugom delu – 0:0

Čukarički nije imao ideju, Napredak nije imao mirnoću u napadu. Ali je zato imao raspoloženog golmana Lazara Balevića, koji je u drugom poluvremenu zaustavio sve što je išlo ka njegovoj mreži i spakovao je bod za poneti za Banovog brda za Kruševac – 0:0.

Prvenstvena pauza nije poremetila Napredak, koji je sada već u mini seriji od tri utakmice bez poraza i u Kruševcu se lakše diše. Ljuta defanziva uz pouzdanog tinejdžera na golu doneli su rezultat timu Gorana Stevanovića. U taboru Čukaričkog kontra priča: ovo je treća utakmica bez pobede za Brđane, koji nisu imali ideju kuda i kako da napadu „zid“ ispred protivničkog šesnaesterca. A, ono malo prilika koje su stvorili zaustavili su stativa i golman Balević.

Izabrane vesti

Napredak je izašao na teren u teško defanzivnoj postavci. Čak se i Bastajić povremeno spuštao u poslednju liniju, pa su u tim trenucima čak šestorica igrača kruševačkog tima činila defanzivni bedem. Kroz koji Čukarički nikako nije mogao da prođe.

Ali, pomalo neobično je da iako u napadu brojčano „tanak“, Napredak je kroz brzu tranziciju u prvih 20 minuta bio daleko opasniji tim. Obradović je u 5. minutu promašio odličnu šansu, a u 13. minutu štoper Ostojić se u neverici uhvatio za glavu kada je sa peterca poslao fudbal preko prečke.

Ponovo je Ostojić u 17. minutu mogao da donese vođstvo gostima, dok je minut kasnije Obradović loše zahvatio loptu pri pokušaju da lobuje golmana Čukaričkog sa distance.

Posle tih promašenih šansi nekako je utihnula ofanziva Napretka, kao da su se Stevanovićevi puleni uplašili da ih ne stigne ona čuvena fudbalska kletva o kazni za promašene šanse. I zaista! Deset centimetara je nedostajalo da se obistini. Jedinu šansu za gol Čukarički je stvorio u 36. minutu, ali bio je to zicer kakve mladi Mihailo Cvetković sanja kada krene put terena. Istina, Napredak je u tim trenucima imao igrača manje na terenu zbog povrede Obradovića i baš tada je prvi put Docićeva lopta uspela da se probije kroz zid od igrača tima u crvenim dresovima, došla je do Cvetkovića, koji je bio jedan na jedan sa golmanom Balevićem i tukao je u – stativu.

Do poluvremena je opet Napredak imao polupriliku, lopta je išla na peterac ka Obradoviću, ispred kojeg je za treptaj oka bržio bio Miladin Stevanović da pošalje loptu u korner.

Sa još jačim pritiskom krenuo je Čukarički u drugi deo, ali u prvih 15 minuta osim dva dalekometna pokušaja Sisoka ništa se nije desilo. A, onda je Tedić imao dobru šansu glavom samo što je zakoračio na teren, Balević je odbranio i ta situacija mu je dala krila da do kraja meča potpuno spusti roletnu ispred svoje mreže.

Iako je Napredak retko prelazio pola u drugih 45 minuta, opet je imao kolosalnu šansu. I ponovo Obradović, nakon centaršuta odličnog Ignjatovića, ali mlak udarac glavom lako je uhvatio Mirković. Što se tiče Napretka – to je u napadu bilo sve za ovo veče.

No, pritisak Čukaričkog nije donosio skoro pa ništa domaćinu. Igralo se ispred šesnaesterca Napretka, bilo je pokušaja sa distance, koji su završavali u rukama golmana gostiju, a poslednju veliku priliku propustio je Tedić u 85. minutu, sa peterca je probao u padu, a Balević je manirom rukometnog golmana refleksno odbranio i pečatirao bod za poneti u Kruševac.

ČUKARIČKI – NAPREDAK 0:0

Stadion: na Banovom brdu

Sudija: Stefan Jeknić

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mirković 6,5 – Stanković 6, Stevanović 6,5, Jovanović 6, Miloš Cvetković 6 – Sisoko 6, Docić 7 – Kabić 5,5 (od 58. Tufegdžić 5,5), Miladinović 5,5, Ivanović 6 (od 76. Pavkov -) – Mihailo Cvetković 5,5 (od 58. Tedić 6).

NAPREDAK (5-4-1): Balević 7,5 – Ignjatović 7, Bukorac 6,5, Miličić 6,5, Ostojić 7, Vukajlović 6,5 (od 92. Bubanj -) – Bastajić 5,5 (od 67. Stoiljković -), Miletić 6,5 (od 67. Tošeski -), Krstić 6,5, Karaklajić 5,5 (od 81. Ćirković -) – Obradović 5 (od 81. Šarić -).

Igrač utakmice: Lazar Balević (Napredak) 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA, 12. KOLO:

Petak:

Crvena zvezda – Radnički Niš 5:1 (3:0)

/L. Ilić 4, 34, 44, Katai 58, 60 - Ivelja 89/

Čukarički - Napredak 0:0

TSC - Radnički 1923 U TOKU

Subota:

14.00: (1.80) OFK Beograd Mozzart Bet (3.60) Spartak (4.60)

16.00: (2.85) Tekstilac (3.30) Železničar (2.50)

18.00: (7.00) Jedinstvo (4.30) Vojvodina (1.48)

Nedelja:

17.00: (2.00) Mladost (3.45) IMT (3.80)

Ponedeljak:

16.00: (4.40) Novi Pazar (3.50) Partizan (1.85)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacČukaričkiLazar BalevićGoran StevanovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara