Detalj sa utakmice Brajton – Vulverhempton (©Reuters)
Detalj sa utakmice Brajton – Vulverhempton (©Reuters)

Čudnog li čuda: Zavejaće na jugu Ostrva, Brajton opet sačuvao mrežu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 22:38

Doduše, nije ni postigao gol

Brajton je dugo bio pravi fudbalski fenomen. Više od pola sezone ekipa Roberta de Zerbija nije uspela da sačuva mrežu u prvenstvu, tačnije još od prošlosezonskog trijumfa nad Arsenalom na Emirejtsu sredinom maja, a onda je u dve vezane utakmice učinio baš to - sprečio je protivnika da postigne gol. Doduše, tim sa Ameksa nije uspeo ni da pogodi metu ni protiv Vulverhemptona, baš kao ni u prošlom kolu sa Vest Hemom - 0:0.

Zavejaće sneg na jugu Ostrva, desiće se neko čudo, jer je Brajton konačno naučio da čuva svoj gol. Istina, posle drugog uzastopnog remija, odnosno trećeg u protekla četiri kola i samo jedne pobede u minulih pet rundi, Brajtonu zona Lige šampona i generalno evropskih takmičenja izmiče iz ruku, što nikako nije dobro ako se uzme da je domaćin večeras imao dosta veći posed, mada ne može da se kaže da je bio opasniji i konkretniji.

Izabrane vesti

Najbolje prilike na utakmici propustio je Mateus Kunja na otvaranju drugog poluvremena, kada je u samo nekoliko sekundi dva puta promašio i ostavio svoj tim bez možda i zasluženog vođstva u tom momentu. Nedugo pošto je Kunja promašio nemoguće, Žoao Pedro je ispustio dobru šansu da se proslavi i nastavi svoj golgeterski niz. Možda je za trenutak više oklevao po prijemu lopte, zbog čega je u pokušaju udarca bio izblokiran.

Nastavak susreta nije doneo naročitu dramu. Brajton jeste obletao više oko šesnaesterca Vulvsa, ali su se gosti organizovano dobro branili što je na kraju zaokruženo bodom koji će dodatno da ih učvrsti na sredini tabele.

Utakmicu je obeležio Džejms Milner koji je odigrao 633. meč u Premijer ligi. Pretekao je Rajana Gigsa na drugom mestu večne liste i ostaje sada u zaostatku 20 utakmica za Geretom Berijem. Milner je debitovao 2002. godine u dresu Lidsa i prvi je igrač koji je igrao u svakoj godini života, od 16. do 38.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Subota

Arsenal - Kristal Palas 5:0 (2:0)

/Gabrijel 11, Henderson 37ag, Trosar 59, Martineli 90+4, 90+5/

Brentford - Notingem Forest 3:2 (1:1)

/Toni 19, Mi 59, Mope 68 - Danilo 3, Vud 65/

Nedelja

Šefild Junajted - Vest Hem 2:2 (1:1)

/Dijaz 44, Mekbarni 90+13pen - Korne 28, Vord Prauz 78pen/

Bornmut – Liverpul 0:4 (0:0)

/Nunjes 49, 90+3, Žota 71, 80/

Ponedeljak

Brajton - Vulverhempton 0:0



tagovi

BrajtonVulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara