AFP
AFP

Čuda su moguća: Penjarol izbacio moćni Flamengo

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 02:19

Urugvajski tim u revanšu četvrtfinala Kope Libertadores igrao 0:0 sa velikanom iz Rio de Ženeira i odbranio minimalnu prednost iz prvog meča

Ko veruje u čuda, taj čuda i ostvaruje. A pravo čudo su učinili fudbaleri Penjarola koji su u četvrtfinalu Kopa Libertadoresa izbacili veliki Flamengo i tako se plasirali među četiri najbolja tima u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Južnoj Americi. Urugvajski tim je na svom terenu uspeo da odbrani minimalnu prednost iz prvog meča pošto je pred 40.000 svojih pristalica odigrao 0:0 i tako se u samoj završnici pridružio River Plejtu, Atletiko Mineiru i Botafogu sa kojim će ukrstiti koplja u borbi za veliko finale.

Opredelio se domaćin na silovitu defanzivu u revanšu i ta taktika mu se na kraju višestruko isplatila. Samo 27 odsto poseda je imao Penjarol, tek pet šuteva na gol naspram 14 protivnikovih, ali cilj je ispunjen. Koliko im ovaj rezultat znači najbolje oslikavaju suze radosnice domaćih igrača po završetku susreta. Uspeli su da uz River budu jedini koji će stati na kraj dominaciji brazilskih klubova, uz to sačuvaju obraz urugvajskom fudbalu i na kraju samo još jednom potvrde u kakvoj fantastičnoj formi se nalaze.

Izabrane vesti

Bila je ovo peta utakmica na kojoj nisu izgubili, dok su Titeovi izabranici odigrali četvrtu na kojoj se nisu radovali i tako produbili krizu.

Ništa nije pomoglo Flamengu. Ni ultra ofanzivna postavka, ni ulazak Gabrijela "Gabigola" Barbose u drugom poluvremenu, ni 90-minutna ofanziva. Bedem momaka u žuto-crnim dresovima nisu uspeli da slome i zato ostaju bez trofeja koji su poslednji put osvojili 2022. godine.

Još jednom se pokazalo koliko Penjarol ne leži Flamengu pošto ga je opet, izbacio iz takmičenja. Za pet i po godina, jedino je tim iz Montevidea bio koban za Rubnonegre.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

River Plejt - Kolo Kolo 1:0 (1:0) - prvi meč 1:1

/Kolidio 16/

Atletiko Mineiro – Fluminense 2:0 (0:0) - prvi meč 0:1

/Dejverson 50, 88/

Četvrtak

Sao Paulo - Botafogo 1:1 (0:1) penalima: 4:5 - prvi meč 0:0

/Kaljeri 87 - Almada 15/

Penjarol - Flamengo 0:0 - prvi meč 1:0



tagovi

Kopa LibertadoresJužna AmerikaFlamengoPenjarol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara