Crveno-crno more od MILION ljudi (FOTO + VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.11.19. | 18:15

Rio De Žaneiro u delirijumu slavi Flamengovu titulu kontinentalnog šampiona

Punih 38 godina navijači Flamenga su sanjali ovo, a kada su već dočekali tek drugu šampionsku krunu u Južnoj Americi i te kako su znali da je proslave. U stvari žurka traje i sada dok ovo pišemo u Rio de Žaneiru gde danas postoje samo dve boje - crvena i crna.

More ljudi, izveštači kažu više od MILION (!), je ovog popodneva pohrlilo na ulice najpoznatijeg brazilskog grada kako bi pozdravilo Žorža Žezusa i njegove heroje koji su u velikom finalu Kopa Libertadores u Limi čudesno pobedili River Plejt sa 2:1 golovima Gabrijela Barbose u nadoknadi utakmice.

Izabrane vesti

gallery

U delirijumu su fanovi najpopularnijeg kluba u Brazilu, a trijumf nad Riverom podogao je apetite pa se sada preti i šampionu Evrope Liverpulu uoči klupskog šampionata sveta koje nas očekuje za nekoliko nedelja.
"Hoćemo svetsku krunu. Briga me i za Salaha i za Manea. Mi smo Flamengo", uzviknuo je jedan dečak u kameru brazilske televizije.

Spektakularni doček igračima Flamenga priređen je još na aerodromu gde se okupilo blizu 150.000 duša. Inače, u karnevalskom gradu Riju danas je opsadno stanje, a o redu na ulicama računa vode i policija i vojska. Centralna proslava održana je na trgu Kandelarija, a čak je i trener Žezus zaigrao od sreće. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara