©Starsport
©Starsport

Crveni karton Simića previše za Damu, Bojović odneo bod u Lučane

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.08.22. | 20:15

Mladost sa igračem više izbegla poraz (1:1), Novosađani drugu uzastopnu utakmicu ispustili bodove

Posle remija u Lazarevcu protiv Kolubare pre sedam dana, Lale su upisale novi pred svojom publikom. Oko 2.500 gledalaca na stadionu Karađorđe teško da ne može da bude zadovoljno večerašnjim rezultatom, ali izadnjem svog tima svakako da, posebno imajući u vidi da su Lale celo drugo poluvreme igrale bez Veljka Simića, koji je dobio crveni karton u finišu prvog dela. Izabranici Milana Rastavca na kraju su mnorali da se zadovolje samo bodom protiv Mladosti iz Lučana – 1:1 (0:0).

Vojvodina je došla do vođstva početkom prvog poluvremena, penal je izborio Iv Baraj, a rutnski ga realizovao Nemanja Nikolić. Ipak, gosti su uspeli da dođu do poravnanja desetak minuta kasnije nakon kontre pogotkom Milana Bojovića.

Izabrane vesti

Iako su domaći od poluvremean igrali sa igračem manje, zbog crvenog kartona Veljka Simića, bili su bliži pobedi. Praktično brojčani deficit se nije ni primetilo u odnosu snaga budući da su Novosađani nastavili sa ofanzivom i u nastavku, čak većim intenzitetom u odnosu na prvo poluvreme.

Od starta Novosađani su imali incijativu i posed lopte dok su gosti čekali grešku domaćeg tima kako bi zapretili iz tranzicije.

Prvo uzbuđenje viđeno je već u četvrtom minutu. Odlično je centrirao Stefan Đorđević sa leve strane, lopta je prošla na drugu stativu do Simića, ali je stativa spasila goste iz Lučana.

Nekih desetak minuta kasnije, Đorđević je glavom pokušao iz velike blizine da lobuje golmana, ali lopta je ovog puta udarila u prečku.

Nastavile su Lale sa inicijativom. Ređale su se šanse pred golom gostiju. Dobro je Radomir Milosavljević povukao loptu u napad, uposlio Baraj koji je pokušao iz okreta, ali je bio neprecizan u 24. minutu. Imao je zatim pokušaj i Topić sa ivice kaznenog prostora, ali lak je to posao bio za Željka Samčovića.

Veliku šansu potom je imao Simić, ali je njegov pokušaj zaustavio Samčović, potom je na odbijenu loptu naleteo Filip Malbašić, međutim na gol liniji intervenisali su defanzivci Mladosti.

Najbolju priliku Mladost je imala u 39. minutu. Sevnula je kontra po levoj strani, Žarko Udovičić je progirao Nikolu Jojića koji je ostao sam pred golmanom, ali je odlično istrčao Nikola Simić i odbranio udarac. A onda još jedna velika šansa za goste. Grešku Borisa Kopitovića iskoristio je Jojić, šutirao sa pet metara, ali ga je sjajno izblokirao Traore u poslednjem trenutku.

U finišu prvog poluvremena najbolji Vošin strelac Veljko Simić je dobio crveni karton, tačnije u svega dva minuta zaradio dve javne opomene. Najpre je požuteo zbog koškanja sa Bojovićem, a potom zbog starta nad Bahom, pa je Vojvodina ostala sa igračem manje od poluvremena.

Iako je imali igrača manje, Vojvodina je krenula opet veoma ofanzivno. U prvom napadu u nastavku Ćirković je na ivici šesnaesterca srušio Baraja. On je preuzeo odgovornost, prebacio je živi zid, ali zamalo i gol.

Deset minuta kasnije Marko Bjeković je odlično proigrao Baraja u šesnaestercu, Mihajlo Vesnić je veoma nespretno reagovao, srušio ga i arbitar je pokazao na belu tačku. U 55. minutu rutinski je najstrožu kaznu realizovao Nemanja Nikolić – loptu je poslao u jednu, a Samčović se bacio u drugu stranu za – 1:0.

Pokušala je u sledećem napadu Mladost da poravna, Gordić se našao u odličnoj situaciji, šutirao iskosa, ali fantastično ga je izblokirao kapiten Lala Stefan Đorđević.

Izuzetno lepu kontru deset minuta kasnije kreirali su Malbašić i Nikolić, ali su prekombinovali domaći fudbaleri, pa je Ješić izbacio loptu u aut.

Ipak, samo minut kasnije usledila je kazna. U 67. minutu prilika se rodila iz kontre, Baha je protrčao po desnoj strani, poslao loptu na penaltik do Bojovića, koji je sjajno pogodio protiv bivšeg kluba.

Osvežio je napad tima Rastavac ubacivši u igru Milana Vidakova i Uroša Kabića, koji je imao lepe šanse, ali to nije pomoglo da se dođe do pobede.

Mogla je Mladost psole izjednačenja i do preokreta. Velika šansa rodila iz kontre, Bojović je šutirao dobro, ali fantastičnu intervenciju je zabeležio golman Simić.

U nastavku igre opet su Novosađani bili bliži vođstvu. Zapretio je najpre odlično Kabić iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, ali opet dobro je intervenisao Samčović. Stoodstotnu priliku za vođstvo Vojvodina je propustila u 80. minutu. Kabić je odlično asistirao Traoreu, ali je udarac sjajno odbranio Samčović, a onda je Vidakov loše reagovao i ostalo je bez promene rezultata.

U finišu još jedna velika šansa za Vošu. Vidakov je šutirao iz kaznenog prostora, ali opet je odbranio golman Lučanaca, pa je susret završen podelom bodova.


VOJVODINA – MLADOST LUČANI 1:1 (0:0)

/Nikolić p, 57 – Bojović 67 /

Stadion Karađorđe

Gledalaca: 2.500

Sudija: Pavle Tomić

Crveni karton: Veljko Simić u 45. minutu

VOJVODINA (4-1-4-1): N. Simić 6,5 – Bjeković 6 (od 82. Lazarević -), Kopitović 5,5, Traore 6, Đorđević 6,5 – Topić 5,5 – Baraj 6,5 (od 82. Zukić -), Milosavljević 6 (od 83. Busnić -), Malbašić 6 (od 67. Kabić 6 -), V. Simić 5 – Nikolić 6,5 (od 71. Vidakov 5,5)

MLADOST (4-2-3-1): Samčović 7 – Ćirković 5,5, Milošević 6, Vesnić 5 (od 83. Mićević -) , Udovičić 6 (od 90+4. Radovanović -) – Ješić 6 , F. Babić 5, – Jojić 5,5 ( od 83. Dunđerski -), Gordić 6 (od 73. Radivojević -), Baha 6 – Bojović 6,5

Igrač utakmice: Željko Samčović 7

MOZZART BET SUPERLIGA, SEDMO KOLO:

Petak

20.00: Novi Pazar - Napredak 2:1 (1:0)

/Ergelaš 40, Majdevac 76 - Krstić 55/

Subota

Vojvodina - Mladost Lučani 1:1 ()

/Nikolić 56p - Bojović 68/

20.00: (2,35) Javor (3,20) Radnički 1923 (2,55)

Nedelja

18.00: (2,85) Radnik (3,20) Radnički Niš (2,55)

18.00: (1,53) TSC (4,00) Mladost Novi Sad (6,75)

Ponedeljak

17.00: (1,95) Voždovac (3,40) Kolubara (4,10)

Odložene utakmice:

Partizan - Spartak

Čukarički - Crvena zvezda



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK VojvodinaMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara