Crta se šansa za Viktora Radojevića, moguće još dve promene Vladana Milojevića

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 16:47

Rodić neizvestan, šansu čekaju Katai i Olajinka

Kao da je stanje redovno, i da će igrati polufinale Kupa Srbije protiv Partizana. Tako su se stručni štab i igrači Crvene zvezde ponašali tokom današnjeg dana, jer su u prepodnevnim satima odradili trening lakšeg intenziteta na pomoćnom terenu Marakane.

Iako je trenutno fudbal u drugom planu, imaće o čemu da razmišlja Vladan Milojević u potencijalnoj pripremi utakmice. Iza igrača Crvene zvezde je iscrpljujući prvenstveni derbi, u kojem su dohvatili pobedu u sudijskoj nadoknadi. Jasno je da će Zvezdin šef stručnog štaba morati da osveži kadar i u startnu postavu ubaci nove snage. Barem tu ne mora da razbija glavu, jer na klupi ima sasvim dovoljan broj kvalitetnih pojedinaca.

Izabrane vesti

Međutim, glavna nedoumicu Vladan Milojević će imati na poziciji levog beka. Zbog bolova u leđima Milan Rodić je odigrao samo poluvreme u prvenstvenom derbiju. Bio je ispod svog nivoa, imao velikih problema sa Ksanderom Severinom. Kasnije je Vladan Milojević posegao za Naserom Đigom. Odmah se videlo da je to krajnje iznuđeno rešenje, jer se centralni defanzivac iz Burkine Faso, najblaže rečeno, nije snašao. Imao je i defanzivne probleme, nije pružao nikakvu podršku Mirku Ivaniću i Piteru Olajinki.

Jasno je da je pozicija levog beka godinama deficitarna u Ljutice Bogdana. Ali se pre polufinalnog duela Kupa Srbije protiv Partizana „crta“ šansa za Viktora Radojevića. On je u trenutnom igračkom kadru jedini pravi levi bek, mada mu Vladan Milojević, od kada je prekomandovan u prvi tim, nije previše verovao. U Mozzart Bet Superligi Srbije bivši član Grafičara odigrao je samo tri meča, odnosno svega 43 minuta. Bio je u startnoj postavi u Kupu duelu sa drugoligašem Vršcem, i uz sve to odigrao solidno u prijateljskom meču sa Zenitom.

Nije baš da je ubedio Vladana Milojevića da mu veruje, jasno je da mladi Radojević ima određene defanzivne nedostatke i da bi njegovo pojavljivanje bilo veliki rizik. Posebno što je Partizan najjači na tom boku, pošto Igor Duljaj ima na raspolaganju Alda Kalulua i Ksandera Severinu.

Ali, da ponovimo, Viktor Radojević je pored Milana Rodića jedini pravi levi bek. Crvena zvezda se muči i na drugoj strani posle povrede Koste Nedeljkovića. Tu ulogu pokriva Srđan Mijailović, mladi Mimović povremeno dobija šansu.

Naravno, postoji opcija da se Vladan Milojević odluči za formaciju sa trojicom štopera, mada šanse za takav rasplet nisu velike. Niti je to uigravao na pripremama, niti je bio pobornik tog sistema u prvom mandatu.

Očekuje se da Vladan Milojević izvrši još nekoliko promena. Legitimni kandidati za startnu postavu su Piter Olajinka i Aleksandar Katai. Zvezdin Magiko je golom iz penala u 173. večitom derbiju postao najbolji stralac crveno-belih u mečevima protiv Partizana u ovom veku. I Njegov ulazak je promenio momentum utakmice i okrenuo je na Zvezdinu vodenicu. Mogao bi Katai da zaigra umesto Kange ili Stamenića, što bi iniciralo nešto defanzivniju ulogu In Bom Hvana. Tu je i Piter Olajinka kao opcija na levom krilu.


tagovi

Vladan MilojevićViktor RadojevićMilan RodićPiter Olajinka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara