Razočarane Tobdžije (Reuters)
Razočarane Tobdžije (Reuters)

Crno pred očima Arsenala: Prvi poraz u sezoni i muke uoči derbija sa Liverpulom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.24. | 20:36

Tobdžije na gostovanju Bornmutu daleko od izdanja pretendenta na titulu, Saliba rano pocrveno, a domaćin to naplatio u drugom poluvremenu

Veče u Bornmutu kakvo ne bi smelo da se dešava ekipama sa šampionskim ambicijama. Noć u kojoj Arsenal nije ličio na sebe proizvela je prvi poraz londonskog velikana ove sezone... Prilično bolan i sa nimalo zanemarljivim gubicima - 2:0.

Osim što je propustio priliku da makar na dan preuzme Liverpulu lidersku poziciju na tabeli, Artetin tim je za derbi sa tim istim Liverpulom koji ga očekuje za nedelju dana i koji bi trebalo da predstavlja još jedan veliki ispit šampionskih ambicija, ostao bez jednog od stubova odbrane Vilijama Salibe. Nije bio Arsenal opasan po gol Trešnjica ni u prvih pola sata igre do isključenja Francuza, a još manje otkako je ostao sa desetoricom na terenu. Jednostavno, i pre no što je reprezentativac Francuske zaradio prvi crveni karton u svom 157. nastupu u ligama petice, smušenost i bezidejsnost Tobdžija na terenu nagoveštavala je scenario koji se i odigrao na Vitalitiju.

Izabrane vesti

Previše grešaka koje ne smeju da se dešavaju timu koji je do poslednjeg kola prošle sezone disao za vrat Mančester Sitiju. I opravdanje ne može biti izostanak već duže povređenog Martina Edegora i zamenika kapitena Bukaja Sake. Na odsustvo Norvežanina londonski tim se poslednjih nedelja vrlo dobro navikao, ali bez ubitačne levice i agilnosti svog desnog krila, Arsenal izgleda nije mogao. Kao posledica došao je prvi ligaški poraz na strani u 2024. godini.

Počeo je Arteta sa Trosarom na levom, a Sterlingom na desnom krilu. Dok je Englez bio jedna od najslabijih, gotovo beskorisnih faktora na terenu, Trosar je netačnim dodavanjem uvalio svoj tim, samim ti i Salibu u probleme. Tolike da je Francuz rušio rivala kao poslednji igrač odbrane i nakon intervencije VAR-a zaslužio direktan crveni karton.

Tako desetkovan Arsenal je u prvom poluvremenu upustio svega tri udarca, a nijedan u okvir, dok je tri imao i u drugom uz samo jedan pokušaj u metu. A Bornmut je bivao sve uporniji, agresivniji i gladniji iznenađenja. Nanjušio je krv i Arsenalovu desetorku matirao u 70. minutu, onako kako to obično Tobždije rade rivalima u Premijer ligi - posle kornera. Uigrana akcija završila se savšrenom egzekucijom Rajana Kristija.

Nije Arsenal imao snage za pravi odgovor, a nepunih deset minuta kasnije mogla je šteta da bude i veća od pukog poraza sa dva gola razlike. Naime, David Raja je oborio igrača u svom šesnaestercu i delovalo je to je to faul na ivici crvenog kartona. Bormut je dobio penal, a španski golman se, verovali ili ne, provukao bez ikakve opomene. Ipak, Džastin Klajvert je sa bele tačke zatvorio utakmicu i ulepšao veče Liverpulu, Mančester Sitiju, Aston Vili...

Niko ne može da tvrdi da bi Arsenal slavio na Vitalitiju da je odigrao čitav meč 11 na 11. Ali de fakto londonski tim ima velikih problema sa disciplinom. Sa tri crvena kartona, Tobdžije prednjače na vrhu negativne liste Premijer lige. I to je ogoroman problem za tim koji je kao glavni cilj postavio osvajanje titule.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Subota

Totenhem - Vest Hem 4:1 (1:1)

/Kuluševski 36, Bisuma 52, Areola 55ag, Son 60 - Kudus 18/

Fulam - Aston Vila 1:3

/Himenes 5 - Rodžers 9, Votkins 59, Diop 69ag/

Ipsvič - Everrton 0:2 (0:2) u toku

/Endijaje 17, Kin 40/

Sautempton - Lester 2:3 (2:0)

/Arčer 8, Aribo 28 - Buonanote 65, Vardi 74pen, Aju 90+8/

Mančester Junajted - Brentford 2:1

/Garnaćo 47, Hejlund 62 - Pinok 45+5/

Njukasl - Brajton 0:1 (0:1)

/Velbek 35/

Bornmut - Arsenal 2:0 (0:0)

/Kristi 70, Klajvert 79pen/

Nedelja

15.00: (8,50) Vulverhemton (5,60) Mančester Siti (1,32)

17.30: (1,70) Liverpul (4,10) Čelsi (5,20)



tagovi

ArsenalBornmut

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara