Crno je. I biće još crnje

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.08.24. | 08:25

Crta nam se ponovo 20+ poraza u Evropi i vrlo moguće nekakav negativan rekord kao žig za sva vremena

Mislili ste da ne može gore nego što je bilo prošle sezone? Smete li da se kladite u to?

Istina, već sada smo ostvarili više pobeda nego lani (2), međutim porazi se i dalje nižu kao na traci. Porazi kod kuće, porazi ubedljivi, lagani... Sinoć još dva, za 'jubilarnu' cifru 10. Utakmice mučne za gledati. I što je najgore, ili najtužnije u svemu, ne vidi se ona čuvena 'svetlost na kraju tunela'.

Izabrane vesti

Znali smo svi to negde duboko u sebi; o da, znali smo vrlo dobro da Srbija nema potencijal da na evropsku pozornicu izađe sa pet klubova, ali valjda smo se potajno nadali, pre svega na onom talasu evropskih proleća 'večitih', da smo makar na putu da dobijemo treći tim sposoban da se ne bruka kad se zaputi dalje od Horgoša.

Umesto toga, i prošla i ova sezona (za sada), pokazuje nam ne da nismo dobili taj treći klub, nego da smo i drugi, nažalost, izgubili (zbog čega i kako može da se razlagaba - teška, mahom nesportska tema, biće valjda pogodnijih trenutaka). U svakom slučaju, nakon tri Partizanova poraza kod kuće (da ne pominjemo onu 'šesticu' protiv Dinama iz Kijeva) i srozavanja od kvalifikacija za Ligu šampiona, do praga eliminacije iz Lige konferencije, sasvim je realno da ćemo u grupama imati samo dva tima (Zvezdu i TSC), a kako je ovaj drugi otvorio ovogodišnju evropsku odiseju u Mađarskoj, deluje da unapred možemo da knjižimo još najmanje četiri-pet teških neuspeha. Naravno, zavisiće od žreba, ali...

Da se ne zavaravamo više.

U prevodu - crno je. I deluje da će biti još crnje.

Hoćemo korak unazad? Da se podsetimo? Radnički nam je ispao od Mornara, crnogorskog predstavnika; predstavnika jedne od najslabijih liga u Evropi, koja nikada nije imala ekipu u grupnoj fazi nekog evrokupa. Vojvodini je presudio Maribor, tim duplo jeftiniji od Novosađana, predstavnik Slovenije, a Slovenija je i nakon silnog pada Srbije na Uefinoj rang listi i dalje deset mesta iza nas?!

Boli? I treba da boli!

Sistem? Ideja? Budućnost? Sportski momenat?

TSC u grupi? Plaši li vas ta gol razlika već sada?

Još korak unapred: crta nam se ponovo 20+ poraza i vrlo moguće nekakav negativan rekord kao žig što ostaje za sva vremena.

Povratak u realnost? Koliko smo samo puta čuli, napisali tu banaliju...

Nije to. Jednostavno, 'prevarili' smo sistem. Sistem nam je to dozvolio, sistem je napravljen da tako funkcioniše. Sada vraća stvari na svoje mesto. Samo što su svi oko nas, izgleda, napravili određeni iskorak. Mi nismo. I to je činjenica.

Ni Zvezda, ni TSC. Partizan ide unazad. A zna se vrlo dobro ko to može da zaustavi... Opet posebna tema...

Vošin napredak je kroz evropski durbin trenutno nevidljiv.

Situacija jasna, da se ne lažemo. Sleduje nam pad na niže grane od onih sa kojih smo počeli da se penjemo pre sedam-osam godina.

I da, niko nas nije prevario. Izgleda da ćemo morati da razdvojimo 'ljubav' od posla, od biznisa. Da radimo kako sav normalan svet radi.

Pa onda možda i ugledamo to svetlo što vodi iz tunela.

CRVENA ZVEZDA

Liga šampiona: Bode Glimt 1:2

PARTIZAN

Liga šampiona: Dinamo Kijev 2:6, 0:3

Liga Evrope: Lugano 0:1, 2:2

Liga konferencije: Gent 0:1

VOJVODINA

Liga Evrope: Ajaks 0:1, 1:3

Liga konferencije: Maribor 1:2, 1:0

TSC

Liga Evrope: Makabi Tel Aviv 0:3

RADNIČKI 1923

Liga konferencije: Mornar 1:0, 1:2

UKUPNO

Pobeda: 2

Remija: 1

Poraza: 10

Gol-razlika: 10:26


tagovi

Liga šampionaLiga EvropeLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara