Prvi čovek Superlige: Prvenstvo treba proglasiti gotovim kao 1999.

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.03.20. | 12:27

“To je moj stav, lični, ne Zajednice”, kaže Dragomir Lazović

Lopta miruje u gotovo celoj Evropi, ali svuda se kuju neki planovi - možda i u prazno - šta će biti kada pandemija virusa korona prođe. Kada i kako će se lige nastaviti, da li će se nastaviti, u kojoj formi da se prvenstva završe...  Mnogo je tema za razmišljanje, a počeli su telefonskim putem da se konsultuju i čelni ljudi srpskog fudbala.

Naravno, za bilo kakav konkretan dogovor je prerano, jer prema najavama državnih organa, najveća iskušenja tek čekaju Srbiju. Ali, kao što u Engleskoj, Italiji, Nemačkoj dumaju šta će biti kada dođe vreme da lopta može da krene s centra, tako i u našoj Superligi su počeli da vagaju šta bi bilo najbolje rešenje, kaže prvi čovek Zajednice Superligaša Dragomir Lazović.
"Razgovarali smo u prethodna dva dana, imali smo konsultacije, ali sve je to u magli, nemamo nikakav konkretan dogovor, jer ne znamo do kada će vanredno stanje da traje, kada bi prvenstvo moglo da se nastavi, koliko bismo vremena imali da okončamo prvenstvo", priznaje Lazović u izjavi za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Prvi čovek Javor Matisa, ipak, ima ideju šta bi trebalo uraditi ako vanredno stanje potraje.
"Moj stav, lični, a ne Zajednice, je da bi ligu trebalo proglasiti gotovom. Imali smo već jednom ovakav slučaj, 1999. godine kada je bilo bombardovanje. I tada se prvenstvo nije nastavljalo, već je proglašeno završenim. Mislim da nema potrebe ni sada da bude drugačije, da se kasnije igra po ubrzanom tempu, da igrači budu pod velikim opterećenjem nakon duge pauze. A, svakako nas malo posle toga čeka početak novog prvenstva. Bilo bi bezveze da posle ove pauze idemo na novu, do starta naredne sezone".

Pitanje koje više muči čelnike klubova u Srbiji trenutno je - kako preživeti krizu. Šta raditi sa igračima, platama, zaposlenim u klubu...
"Verujte mi da ni ja ne znam šta ćemo da radimo. Kako ćemo da preživimo? Nikako... Vidite koliko su već ugroženi klubovi u najjačim ligama sveta, istina njima su najveći prihodi od tv prava, a sada nema utakmica. Neće biti lako ovo pregurati. Nije u pitanju samo tri meseca dok ne prođe pandemija, nama privrednicima će cela godina biti teška", kaže Dragomir Lazović, koji pored Javora ima glavobolju i oko privatnije kompanije Matis.

Vanredno stanje, više od 1.000 zaposlenih, važniji i veći problem od fudbala...

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara