Kunde (©AFP)
Kunde (©AFP)

Crne slutnje se obistinile: Barselona bez defanzivnog tandema na Inter, Real i Bajern

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 15:12

Žil Kunde i Ronald Arauho moraju na pauzu tri do četiri nedelje. Depaj i De Jong čekaju dodatne preglede

Po običaju, reprezentativne obaveze nekom klupskom treneru donesu glavobolju. Ovaj put među takvima je Ćavi, koji naredne tri do četiri nedelje neće moći da računa na defanzivce Žila Kundea i Ronalda Arauha.

Obojica su se povredili u nastupima za svoje nacionalne timove i predstoji im period mirovanja tokom kog će Barselona odigrati neke veoma važne mečeve - El Klasiko sa Real Madridom i dva protiv Intera, a jedan protiv Bajern Minhena u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Kunde je povredio butinu leve, a Arauho isti deo desne noge, dok tandem holandskih reprezentativaca, Memfisa Depaja i Frenkija de Jonga, čekaju dodatni pregledi po povratku u klub, posle kojih će biti poznato da li će i koliko dugo i njih dvojica morati na pauzu. Njih dvojica, međutim, nisu imali ulogu startera u dosadašnjim utakmicama Barselone ove sezone, ali su se obojica po jednom upisali u strelce.

Mnogo veći problem za Ćavija biće izostanci Kundea i Arauha, pošto će morati da menja defanzivnu četvorku. Umesto Francuza na desnom beku igraće Ektor Beljerin ili Serđi Roberto, dok će Urugvajca u štoperskom tandemu sa Erikom Garsijom odmeniti Kristensen ili Pike, možda čak i Marakos Alonso bude prekomandovan sa mesta levog beka.

Pomenuli smo najznačajnije mečeve koji čekaju Barsu od 1. oktobra do 1. novembra, a evo i kompletnog rasporeda: Majorka (u gostima, 1.10), Inter (u gostima, 4.10), Selta (kod kuće, 9.10), Inter (kod kuće, 12.10), Real Madrid (u gostima, 16.10), Viljareal (19.10, kod kuće), Atletik Bilbao (kod kuće, 23.10), Bajern Minhen (kod kuće, 26,10), Valensija (u gostima, 30.10), Viktora Plzenj (u gostima, 1.11).



tagovi

Žil KundeRonald ArauhoBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara